Det är viktigt att du väljer mat gjord på bra råvaror som passar just din katts behov. En aktiv katt behöver ett högt energiinehåll medan ett foder med lägre energiinehåll passar den mindre aktiva katten.

– Katten är en jägare vilket innebär att de äter små mängder mat flera gånger om dagen. Därför kan det vara bra att ha ett torrfoder framme som man kompletterar med kattens favoritvåtmat, säger Ann-Katrin Haraldsson på Mjau som är marknadsledande i Sverige på kattfoder.  

 

Låt katten avgöra

De allra flesta katter är mycket förtjusta i just våtmat och det finns många olika smaker att välja mellan. Sås eller gelé, låt kattens smak avgöra!

– Katter är köttätare och behöver animaliskt protein vilket gör att den våta maten förutom att vara många katters favorit dessutom gör extra gott.  

 

Ann-Katrin Haraldsson. Foto: Emilia Arnstrand

Ann-Katrin Haraldsson är utvecklingschef på Mjau och vet precis hur du blir lite extra god vän med din katt. Foto: Emilia Arnstrand

 

Vägen till hjärtat - via magen

Maten innehåller generellt ett lågt energivärde och kan serveras flera gånger om dagen. Komplettera gärna med ett torrfoder. Om katten endast äter våt mat ska det vara ett helfoder.

– Välj ett märke du har förtroende för som du märker att katten uppskattar och mår bra av.  

Att servera mat som katten älskar skapar ett speciellt band mellan människa och katt, avslutar Ann-Katrin Haraldsson.