– Intresset för husbilar har definitivt ökat på senare år, det är en trend som ser ut att hålla i sig. Numera är husbilsutbudet tillräckligt brett för att kunna svara upp till behoven och önskemålen från i princip vilken husbilsköpare som helst. Merparten av marknadens största märken är tyska, de står för kvalitet, tradition och hantverksskicklighet, säger Christian Forsberg på Forsbergs Fritidscenter.

Vi bad Christian Forsberg på Forsbergs Fritidscenter jämföra några av marknadens mest populära husbilar, här är resultatet:

ConcordeHusvagn

Ett av husbilsbranschens mest välkända premiumvarumärken med ett brett modellsortiment i sex olika serier. Med Concordes speciella formspråk går det inte att ta miste vad som kommer på vägen. Concorde är den mest sålda premiumhusbilen i Sverige genom tiderna, de är helt enkelt oöverträffade vad gäller komfort och utrustning som ger användaren ”extra allt”, med lyxig utrustning som verkligen sätter guldkant på tillvaron.

NiesmannHusvagn

Levererar högklassiga, innovativa och komfortabla premiumhusbilar världen över. Niesmann har två modellserier och flertalet olika modeller att välja mellan. Gemensamt för samtliga husbilar från Niesmann är att de karakteriseras av en innovativ och prisbelönt design såväl exteriört som interiört. Deras husbilar passar perfekt för husbilsköpare med en känsla för flärd.

 

FrankiaHusvagn

Tillverkar husbilar med mycket hög flexibilitet och många smarta tekniska innovationer. Husbilsköpare som vill skräddarsy sin husbilslösning har hittat helt rätt om de väljer Frankia. Denna tyska tillverkare med långa anor erbjuder drygt 160 olika planlösningar och många speciallösningar för den som så önskar, exempelvis lastluckor som rymmer alltifrån grillar till motorcyklar och ett badrum som kan bli dubbelt så stort med hjälp av en extra dörr.

BürstnerHusvagn

Bakom Bürstners husbilar finns mer än 25 års erfarenhet som borgar för väl genomtänkta och fungerande lösningar. Bürstner är ett av Europas ledande husbilsmärken med ett brett modellprogram som inkluderar alltifrån små specialdesignade skåpbilar till husbilar med en längd på uppemot nio meter. Nytänkande planlösning med exempelvis nedsänkbara sängar från taket, är ett av Bürstners starkaste signum.

 

Hobby husbilarhusbil

Hobbys husbilar kombinerar funktionell utrustning och modern teknik med elegant design. Det är kanske därför Hobby är världens mest sålda. Hobbys husbilar kombinerar funktionell utrustning och modern teknik med elegant design. En av Hobbys mest populära modeller är Optima, en stabil storsäljare som tilltalar såväl aktiva seniorer som barnfamiljer.

Hobby husvagnarhusbil

För dig som istället föredrar en husvagn kan Hobby vara ett intressant alternativ. Hobby tillverkar världens mest sålda husvagnar, Ända från grunden är det en stilfull klassiker med härlig speciell charm och en ädel stämning som passar allas smak. Det finns mycket frihet mellan de 11 olika planlösningar som en av storsäljarna, Hobby Prestige, erbjuder.