Men man har sett att det genom åren blivit en allt vanligare syn att alkoholen får florera och ta allt mer plats i var mans hem. Systembolagen har rekord kassor under denna högtid. Vilka är då dem som får betala priset när det går överstyr och det blir sömnlösa orosstunder i det som skulle bli en stilla natt?

78% tycker att alkoholen inte spelar så stor roll

Enligt Sifo tycker 78% av de tillfrågade att alkoholen inte spelar så stor roll, bara 4 % tycker att den är viktig. Hela 42%  är andelen som varit med om en obehaglig upplevelse där de känt at situationen inte varit bekväm eller bra. Med bakgrund av detta så finns det flera alternativ att ta till än just alkohol. Moa Gurbuzer från MRG WINES har i sällskap med Richard Juhlin tagit fram ett flertalet alkohol fria bubbel som får en att dansa kring granen vid bara doften.

 

Som en ljuvlig fest

 

Det är en ljuvlig fest inbakad i flaskan och den är helt alkoholfri. Den har tom det där festliga ploppet när man korkar upp som champagne har! Prova på att ha en vit jul, det är inte så dumt och juldagen kan ägnas åt mys och pyssel utan att dagen blir fel, framför allt utan att en människa skall känt sig kränkt, sårad eller tom misshandlad. Kvinnojourerna har fulla hus vid denna årstiden då många ”bara” skall festa till med den lilla extra nubben.

Låt oss gemensamt ta ett stort kliv och göra en gemensam satsning för att främja en vitare Jul.

Det finns inte längre en ursäkt att inte dricka ljuvliga alkoholfria viner när de smakar så gott som våra gör. Gediget hantverk borgar för goda smaker med en ypperlig kvalite som sträcker sig långt på paletten av druvor och upplevelser. Även champagne- experterna håller med om att det skall finnas ett alkoholfritt alternativ. Låt oss gemensamt ta ett stort kliv och göra en gemensam satsning för att främja en vitare Jul. Den skall kommas ihåg med glädje, samhörighet och lycka, tyvärr är inte fallet så alla gånger.