– Min man Jonathan hade erfarenhet av olika start-ups och jag gillade också tanken. Själv kommer jag från träningsbranschen och har tidigare arbetat som personlig tränare. Vi såg ett tomrum på marknaden och satsade, säger Malin Hernström.

Fyra år senare är efterfrågan stor och största problemet nu är att hinna leverera till alla som vill ha de färgglada och goda bakverken. Grundidén med sött som man kan äta varje dag, men ändå må bra av, har verkligen gått hem. Idag går leveranserna över hela Sverige: från Skåne i söder till Umeå i norr.

– När vi startade gick vi runt och försökte sälja in våra produkter till massor av kaféer men alla tackade nej. Vi körde på ändå och ett år senare började de kaféer vi besökt höra av sig, plötsligt ville alla ha goda och nyttiga bakverk.

 

Ett fikaland

 

Traditionen att fika i Sverige är djupt rotad och inget som svenskarna kommer att sluta med. Att kunna fika varje dag och ändå må bra av det rimmar både med den svenska traditionen, och det ökade hälsomedvetandet.

– Gott, nyttigt och snyggt. Vi gör det omöjliga möjligt!

Det får inte bara vara nyttigt utan ska både smaka och se gott ut.

Malin Hernström förklarar att det är otroligt viktigt att det är gott. Det får inte bara vara nyttigt utan ska både smaka och se gott ut. Bakverken ska vara mer än bara raw food. Alla recepten har de tagit fram själva och de utvecklar ständigt utbudet.

 

Unbakery. Foto: Nils Lindström

 

Noga utvalda ingredienser

 

Produkterna är helt veganska och innehåller inget ägg, mjöl, gluten eller raffinerat socker. Man väljer alltid närproducerade, ekologiska och rättvisemärkta ingredienser i den mån det är möjligt.

Unbakery levererar till kaféer och livsmedelsbutiker runt om i Sverige, kör catering och har också ett eget kafé på Långholmsgatan i Stockholm.

– Vi gör allt med stor passion och responsen från kunderna har varit fantastisk. Det är verkligen jättekul. Vi fortsätter att utveckla och efter nyår kommer ett nytt sortiment, avslutar Malin Hernström.