– Jag får lära mig så mycket nytt och det är så stimulerande och roligt. Att lära sig nytt vitaliserar tankeverksamheten, säger Lisa och får medhåll av Georg.

De är båda knutna till ett företag som kan liknas vid ett bemanningsföretag för veteraner. Företaget får alla slags uppdrag som fördelas mellan veteranerna som kan välja och vraka bland jobben beroende på vad man har för intressen och tidigare erfarenheter.

Får motion

– Jag jobbar gärna i trädgårdar. Det roligaste uppdraget jag har haft var att rensa i en trädgård för att få fram ett berg som fanns där. Men jag städar gärna trappor. Då får jag dessutom motion och behöver inte gå på gym, säger Lisa som till för ett par år sedan arbetade som konsult inom landstinget.

Nu tar jag gärna jobb där jag får snickra och hålla på med inredning

Georg har tidigare arbetat som säljare men har nu andra arbetsuppgifter.

– Mitt första uppdrag var att tapetsera en fondvägg. Sen har det rullat på. Nu tar jag gärna jobb där jag får snickra och hålla på med inredning. Jag arbetar tillsammans med kompetenta yrkesmän och har lärt mig jättemycket.

Både för Lisa och Georg är extrapengarna ett välkommet tillskott som gör det möjligt att kunna unna sig det lilla extra i tillvaron.

Resor och nöjen

– Jag var nyligen i Laos där jag reste runt i en månad. Det gjorde jag för pengarna som jag har tjänat. Även om det inte bara är för pengarna så är det ändå härligt att ha lite extra att röra sig med.

Vill fortsätta så länge de orkar

– Jag har ett buskonto, som jag kallar det, där sätter jag in pengarna som jag tjänar, säger Georg.  De använder jag till att göra roliga saker. Jag har en son som bor i Tokyo och honom hälsar jag på ganska ofta, så pengarna behövs ju.

Båda tycker det är så roligt att arbeta och vill fortsätta så länge de orkar.

– Bara hälsan sätter stopp. Men det är nog ingen fara. Man mår bra av att arbeta och jag tror att man håller sig frisk av det.