1. Allinge, Bornholm

Hela ön är egentligen värd att besöka och man kan ta sig runt på bara en dag om man är snabb. Min fru och jag tycker extra mycket om Allinge som är ett gammalt fiskeläge med mycket god mat och ett välbesökt rökeri. Vi bor i Laholm i Halland och orterna påminner ganska mycket om varandra. Danska journalister har till och med utnämnt Laholm till den danskaste av de svenska städerna.

2. Melbourne, Australien

Jag har varit där sju gånger och bevakat tennisen. 1965 åkte jag till Australien för att jobba som frilans från Sidney. Trots att jag inte bodde där trivdes jag dock bäst i Melbourne. Det är kombinationen av småstadens charm med storstadens puls som skapar något alldeles extra.

3. Båttur, Donau

När man åker båt på Donau passerar man bland annat de fyra huvudstäderna Wien, Budapest, Bratislava och Belgrad. Det är en väldigt behaglig tur. Jag har inte gjort hela båtresan än men jag vill gärna göra det. Det finns fantastisk musik och kultur som genomsyrar hela färden. Det märks en stark stolthet över kulturarvet och man hör den klassiska musiken spelas överallt.

4. Wimbledon, Storbritannien

I somras var jag i Wimbledon och följde tennisturneringen för femtionde året i rad. För att fira jubileet blev Inger och jag bjudna på stor middag inne på tennisanläggningen vilket var en fantastisk upplevelse. Vill man pausa från tennisen finns det vackra friluftsområden och härliga pubar. Dessutom tar det bara 20 minuter att åka tåget till London. Vi förlovade oss för övrigt på en pub i Wimblebon på 70-talet vilket gör det extra speciellt för oss.

5. New York, USA

Det är en dynamisk storstad som har allt. Woody Allen sa en gång ”Är jag borta en dag från New York drabbas jag av sjuklig hemlängtan” och jag förstår honom. 

6. Toscana, Italien

Här hittar man fantastiska viner och spännande kultur. Den enda nackdelen är att det ofta är väldigt mycket turister i städerna. 

Bubblare: Sverige

Det finns så mycket att se, vi har en kuststräcka från Strömstad till Haparanda som bjuder på fantastiska resmål. Annars tycker jag mycket om att besöka vackra Stockholm, Visby och Vadstena, som alla är städer med en spännande historia. Jag vill såklart också tipsa om min hemstad Laholm, en välbevarad idyll alldeles i närheten av Sveriges längsta strand.