För att skapa tydlighet är Senior indelat i olika temaområden som Resor & Turism, Omsorg & Hjälpmedel, Hälsa & Skönhet samt Boende & Tjänster.

Jag får ibland frågan vad Seniormässan är för mässa.Mitt korta svar är att Seniormässan är en mässa som förenklar vardagen samt sätter guldkant på tillvaron för seniorer. Vem är då senior? Den frågan kommer ofta upp i olika sammanhang i samhället. I sportsammanhang står titelbruket för någon som gått från junior och kommit vidare till en högre division.

Som yrkestitel är det någon som är ”äldre” eller viktigare eller kanske delägare i ett företag, dock är en viss försiktighet på plats. De tre mässdagarna kommer att fyllas med över 100 utställare och pigga seniorer med smak för det goda livet – inte minst resor. Seniorerna är ett resande folk och våra expeditioner ut i världen fortsätter att öka. Trender pekar mot att resorna allt mer handlar om att få unika upplevelser och komma nära andra kulturer.Leif

På mässan finns flera researrangörer på plats och svarar på dina frågor om resmål. Men självklart erbjuder Seniormässan mer än bara resor. Mässan bjuder på ett omfattande seminarieprogram med föreläsare inom vård, hälsa, boende och resor.

Ta del av kunskaperna

Förr levde många pensionärer med dålig syn och hörsel, i dag finns en utvecklad teknik och mediciner som gör att fler blir äldre och kan leva ett gott liv. Passa på att ta del av kunskaperna från utställarna inom vård och omsorg. Förutom alla utställare bjuder mässan på spännande och intressanta scenprogram.

Våra riksdagspartier är utställare på mässan och vi bjuder in till debatt på stora scenen där representanter från de lokala partierna medverkar.

Moderator är journalisten och programledaren Jesper Aspegren. Välkommen även du att ställa frågor till de lokala partierna. I år har vi har även nöjet att bjuda besökarna på gratis garderob.

Varmt välkommen till årets Seniormässa!

Leif Sylvén
projektledare och 40-talist