Start » Golf » Golfresor för seniorer kombinerar njutning, bekvämlighet och spelupplevelser
Golf

Golfresor för seniorer kombinerar njutning, bekvämlighet och spelupplevelser

– Många seniorer är ute efter det där lilla extra när de bokar golfresor. De värdesätter helhetsupplevelsen där gemenskap med andra golfare, förstklassiga matupplevelser och möjligheter att göra utflykter är minst lika viktigt som själva golfspelandet. Vi har alltid egna golfvärdar på plats som arrangerar utflykter, tävlingar och ser till att allt praktiskt fungerar så att man kan fullt ut koncentera sig på sin golfsemester, säger Johan Kullenberg, marknadschef på Golf Plaisir Golfresor.

Spanien och Portugal är populärt på hösten

– Mitt tips till seniorer som vill få ut mesta möjliga av sin golfresa är att ta sig en funderare kring vilka förväntningar och önskemål de har på sin resa. Diskutera gärna ditt önskemål med en golfresearrangör. Vi är experter på att matcha dina önskemål med ett golfresmål och ett upplägg som motsvarar dina förväntningar. Du kan också välja att resa utifrån andra golfspelares rekommendationer, men kom ihåg att upplevelsen av en resa alltid är subjektiv, säger Johan Kullenberg.

På hösten är Spanien och Portugal de populäraste destinationerna för golfspelande seniorer. Dessa länder är solsäkra och kan dessutom erbjuda ett brett utbud av golfdestinationer och hotell i olika prisklasser.

Spela golf i Karibien i vinter

– Allt fler seniorer upptäcker Kanarieöarna som golfdestination. Många av dem har besökt Kanarieöarna ett flertal gånger på badsemester, men söker ett mer aktivt reseupplägg och upptäcker då dessa öars mångfacetterade utbud av golfbanor med olika karaktär och inriktning, säger Johan Kullenberg.

Under vintersäsongen väljer många att bege sig till Förenade Arabemiraten, en destination som på senare år blivit allt mer efterfrågad bland golfspelare. Andra åker till Marocko, där både Casablanca och Agadir kan erbjuda flera högklassiga golfbanor. För den som vill upptäcka något nytt rekommenderar Johan Kullenberg gärna Karibien. Att kombinera golfspelande med god mat, sol och upptäcktsfärder på de karibiska öarna låter onekligen som ett attraktivt reseupplägg när vinterkylan kommer.

Nästa artikel