Start » Senior » Digitala mötesplatsen för pensionärer
Senior

Digitala mötesplatsen för pensionärer

Foto: Unsplash

Den nya tjänsten SeniorPorten är ett socialt forum och mötesplats för alla pensionärer. En kanal och digital träffpunkt som verkligen uppskattas i dessa tider. Nu har man även börjat med videoträffar där medlemmarna kan träffas regelbundet.

Vi får allt större tillströmning av nya medlemmar och det är mycket kul att bidra med något positivt i dessa tider. Det ju hemskt att sitta ensam hemma utan att ha någon att prata med, säger Marie Hedlund, som grundat tjänsten.

Foto: Seniorporten

I vanliga fall arrangeras ett flertal träffar men videomötena har nu har fått en viktig funktion. SeniorPorten och många medlemmar hjälper till så att nya medlemmar kommer igång och trivs i gemenskapen.

Förutom att umgås i bild och ljud kan medlemmarna publicera nyheter och dagböcker, chatta, starta forumtrådar, spela och diskutera alla möjliga aktuella ämnen med mera.

– Det bästa är ju att det är gratis att vara medlem, hälsar Marie. Så det är ett fantastiskt sätt att knyta nya bekantskaper och fylla tillvaron med intressant innehåll.

Nu söker vi även fler kontaktpersoner som vill hålla videomöten och berätta om sånt de tror kan intressera flera medlemmar.

Nästa artikel