Start » Mat » Recept: Baconinlindade lökringar med bbq-sås
Grillbibeln

Recept: Baconinlindade lökringar med bbq-sås

Ibland är det bästa att hålla saker enkelt. Varför krångla till det när du kan göra dessa med minimalt arbete?

Jag gillar inte att stoppa i mig massa onytttigheter, men när jag väl ska unna mig något riktigt gott så ligger friterade lökringar ganska nära till hands.

De här receptet är dock inget friterad, bara två simpla, goda basingredienser!

Bacon och lök, en bättre smakkombination blir svår att hitta. Perfekt att ha som snacks, på hamburgaren eller som plockmat!

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon
  • BBQ-sås

Så här gör du:

  1. Skiva löken och plocka isär skivorna så att du får ringar.
  2. Dela eventuellt baconet på två om du har långa skivor, börja linda bacon runt lökringarna.
  3. Grilla på indirekt värme i ca 10-15 minuter på varje sida, pensla båda sidorna med bbq-sås för extra god smak.

Servera som tillbehör till hamburgare eller ät som dem är.

Dela gärna receptet med dina vänner!

Nästa artikel