Start » Senior » Nu kan vi börja träna igen
Sponsrad

Pandemin har varit en påfrestning för alla. Inte minst för äldre eftersom deras träning har blivit så eftersatt. Att träna är viktigt, både för kroppen och det sociala.

Pandemin gjorde oss mer ensamma och stillasittande. Därför är det extra roligt att kunna träna tillsammans igen, menar Marianne Lind på Friskis&Svettis.
– Även om du har haft möjlighet att träna hemma, så känns det fantastiskt att få komma tillbaka till gymmen.

Att hitta tillbaka till träningen är ett sätt att hitta en må bra-känsla. Tränar vi tillsammans får vi också chansen att umgås.

Att mötas är viktigt

Marianne Lind menar att mötet mellan människor ger intressanta samtal, där inte träningen är det enda fokuset.
– Friskis&Svettis är mer än bara träning, här är också mötena viktiga. Att någon bekräftar en eller märker att man har varit borta, att känna känslan av att vara sedd. Möten ger också social boost.

Aldrig för sent att börja träna

Många kanske tror att det för sent för att börja träna, men det finns alltid möjlighet att anpassa träningen till sin egen nivå.
– Jag tror mycket på att bara gå till gymmet och låta det utvecklas till en lustfylld känsla. Om det är någon gång som det är smart att börja träna så är det när du blir äldre, eftersom du med åldern tappar kondition och muskelstyrka säger Barbro Gårdelöv, Friskis&Svettis.

Träningsutbudet idag är stort och det finns något för alla. Ta hjälp av personal på plats och hitta den träning din kropp mår bra av och det du tycker är roligt.

Det fysiska gynnar även annan hälsa

– Ibland hör vi från äldre att de har kunnat sluta med sin medicin, eller lederna inte värker som tidigare, detta tack vare träningen. Och så är det med fysisk aktivitet, den påverkar hälsan på så många positiva sätt och gör att du blir motiverad att komma tillbaka, säger Barbro Gårdelöv.

Nästa artikel