Start » Destination Sverige » 6 semestertips du inte får missa!
Semestertips

6 semestertips du inte får missa!

semestertips
semestertips
Foto: Shutterstock

Behöver du inspiration för att planera sommarsemestern? I denna guiden hittar du härliga semestertips som du måste besöka på hemestern.

1. Lake Lodge Åre

Vid Åresjöns strand ligger Lake Lodge. Här erbjuder vi boende i lägenheter. En perfekt utgångspunkt för alla aktiviteter Åre har att erbjuda. Vi är granne med liften VM8:an som lätt tar dig upp på fjället för skidåkning, vandring och cykling. Vi erbjuder även aktiviteter som toppturer, offpist skidåkning, skärmflygning, kite & snöskovandringar.

Årevägen 173, Åre

2. Höga kusten

Besök världsarvet Höga Kusten i sommar och upplev att vandra genom en nationalpark, ett naturvärldsarv och flertalet naturreservat. Besök hkdest.se för att se allt Höga Kusten kan erbjuda. Glad sommar!

Gistgårdsön 101, Nyland

3. Urnatur

Vandra på hemliga stigar genom ett förtrollande kulturlandskap,
laga mat över en knastrande brasa vid strandkanten, somna
bland skogens svajande talltoppar…
You are nature – Välkommen till Urnatur!

Sjögetorp 3, Ödeshög

4. Vidhave

När du är på Gotland är nya Vidhave ett måste att besöka! Lata timmar i solen, poolbad och strandlunch, en riktigt fin middag, eller boende en vecka med utsikt över hav, strand och klippor. Alla fungerar! Det tar bara minuter hit med bil, eller ca 15 minuter cykeltur längst havet norrut från Visbys murar.

Lummelundsväg 151, Visby

5. Marinmuseum

Marinmuseum är Sveriges nationella museum om det svenska sjöförsvarets historia. Upplev äkta föremål och berättelser från 1522 till idag. Besök en riktig ubåt, se ett vrak på havets botten och beskåda världens kanske finaste samling av galjonsfigurer. Välkommen att utforska och upptäcka!

Stumholmen, Karlskrona

6. Kiviks Musteri

Här kan du njuta av mat och dryck i härlig miljö – besök Restaurang Kärnhuset, Stinas Café eller njut i de vackra trädgårdarna. Botanisera bland drycker och annat gott i Musteributiken och lär dig om äpplen, must och cider i Äpplets Hus. Öppet året runt till fri entré.

Karakåsvägen 45, Kivik

Hoppas semestertipsen hjälpte dig att hitta rätt för i sommar!

Nästa artikel