Skip to main content
Start » Destination Sverige » Hållbart resande och svag krona förstärker hemestertrenden
Hemester

Hållbart resande och svag krona förstärker hemestertrenden

Hemester
Hemester
Foto: Shutterstock

Hemester, eller att semestra i Sverige, har blivit alltmer populärt under de senaste åren och trenden förväntas fortsätta starkt även under sommaren 2023. Med en svag krona och en mindre semesterbudget väljer allt fler att utforska hemlandet och uppleva allt det har att erbjuda.

Camping och stugor lockar

Flera campingplatser och stuguthyrare har märkt av den ökade efterfrågan på både campingplatser och stugor, och just nu är trenden att bo i stugor på uppgång. Många har insett fördelarna med att bo i fina stugor med tillgång till barnklubbar och andra aktiviteter som liknar dem som erbjuds på utlandsresor. Destinationerna anpassar sig snabbt och erbjuder allt från aktiviteter till mat för att locka fler besökare.

Vandring och cykling i natursköna miljöer

Vandring och cykling i natursköna miljöer är två starka trender som fortsätter att växa. Besökare vill i allt större utsträckning koppla av i vackra omgivningar samtidigt som de erbjuds fysiska aktiviteter och mental avkoppling. Trenden är att erbjuda aktiviteter med det lilla extra för att göra upplevelsen ännu mer minnesvärd.

Trenden mot hållbart resande

Allt fler resenärer är medvetna om vikten av att resa på ett hållbart sätt. Besökare förväntar sig att turistdestinationer ska ta ansvar för sin påverkan på miljön och samhället, och att erbjuda hållbara alternativ. Många turistanläggningar i Sverige har tagit fasta på detta och arbetar aktivt med hållbarhet och att minska sin miljöpåverkan för att kunna skapa både fantastiska och hållbara upplevelser!

Jimmy Renlund
exploresweden.nu

Goda möjligheter för svensk turism

Den svenska turistnäringen har goda möjligheter att växa och utvecklas både för nationella och internationella turister. Allt fler upptäcker Sverige som en spännande destination och den svaga kronan ger en unik möjlighet att locka internationella turister, särskilt från våra grannländer. Besökare förväntar sig hög kvalitet, service, aktiviteter och hållbarhet vilket gör att destinationer och turistanläggningar måste fortsätta att utvecklas och erbjuda det allra bästa. Det är därför viktigt att vi fortsätter utforska Sverige och ger vår turistnäring de bästa förutsättningar för att frodas och ge tillbaka i form av minnesvärda upplevelser.

I en undersökning som vi gjorde på vårt instagramkonto @sweden svarade hela 60% av de tillfrågade att de skulle hemestra i stället för att åka utomlands i sommar. Detta visar på att hemester-trenden är stark och att fler och fler resenärer väljer att utforska allt som Sverige har att erbjuda i stället för att resa utomlands.

Next article