Skip to main content
Start » Destination Sverige » Skapa oförglömliga sommarminnen i Sverige!
Destination Sverige

Skapa oförglömliga sommarminnen i Sverige!

Foto: Shutterstock

Jag vill välkomna dig till Destination Sverige – tematidningen fylld med hela, fantastiska Sverige. Låt dig själv inspireras, här finns något för alla!

Visst, jag talar i egen sak som vd för Visit Sweden när jag påstår att Sverige är fantastiskt, men inget går väl upp mot ljusa, långa sommarnätter; skira och gröna skogar; doften av sommaräng, skärgårdskobbar, sill och potatis och kristallklara porlande fjällbäckar? Nu är visserligen jag en för stor badkruka för att våga mig på ett dopp i krispigt fjällvatten, men bara tanken gör mig exalterad. Och det är ju faktiskt tanken som räknas – Sverige ÄR verkligen fantastiskt!

Susanne Andersson
VD, Visit Sweden
Foto: Jonas Berg

I den här härliga tematidningen, fylld med sommar-Sverige och svenska äventyr, kan du med all säkerhet hitta mängder av tips och förslag på upplevelser och aktiviteter i hela vårt vackra rike – från stad till land, från norr till söder, från hav till fjäll.

Intresset för Sverige ökar

Sommaren 2023 blir ett år fyllt av jubileer och festligheter – inte minst 500-årsfirandet av det moderna Sverige som land. Intresset för Sverige ökar konstant från både svenskar och från utländska besökare som letar sig hit i allt större utsträckning. Det är därför hög tid att boka in aktiviteter och boenden inför dagsutflykten, långweekenden eller sommarens hemester så snart du hittat det du letar efter! Behöver du ännu fler tips kan du alltid kolla in visitsweden.se.

Hela den svenska besöksnäringen från norr till söder och öst till väst, längtar efter att få välkomna dig.

Att planera sin sommar är både roligt och inspirerande. Kanske behöver du bara några sista tips att fylla årets semester-bucket list med? Kanske hittar du alldeles strax hela semesterns upplägg? Oavsett vad är en sak säker: hela den svenska besöksnäringen, från norr till söder och öst till väst, längtar efter att få välkomna dig och att få göra just din semesterupplevelse till ett oförglömligt minne!

Så det enda medskicket jag egentligen vill göra, innan jag släpper loss dig att botanisera bland cykelleder, badplatser, konserter, vandringsupplevelser, familjeäventyr och spännande mat – är att passa på att njuta, ladda batterierna och se till att skapa sommarminnen som varar!

Next article