Skip to main content
Start » Destination Sverige » Vår Gård skänker dig sommaren
Sponsrad

Ta på dig badrocken, sätt telefonen på ljudlös, och ta ett morgondopp i havet. Därefter serveras du en varm kopp kaffe och en god frukost samtidigt som du blickar ut över Baggensfjärden. Att komma till Vår Gård är att komma hem!

Redan när du rullar in i Saltsjöbaden slås du av historien, naturen och de många vackra husen som byggdes runt sekelskiftet. Till Vår Gård tar du dig antingen kommunalt, med bil, skärgårdsbåt om sommaren eller taxi. Hållbarhetstänket som genomsyrar platsen börjar redan på parkeringsplatsen, för här finns flertal laddstationer för elbilar. Så snart du kliver in genom dörrarna så känner du dig välkomnad.

–Det som gör Vår Gård unikt är att vi i personalen verkligen älskar möten mellan människor, på riktigt! Vi är proffs på att skapa upplevelser som genomsyras av värme, harmoni och stark gemenskap, säger Linda Wallin som är sociala medierkoordinator.

Värme från insidan och ut 

Släng därefter in väskan i det vackra och rofyllda rummet, men låt dig ännu inte frestas av en god natts sömn. Det är dags att upptäcka de vackra omgivningarna och Saltsjöbaden. Låna en kajak och ta med dig en picknick från skafferiet. Om sommaren är svenska jordgubbar ett givet inslag i korgen. Paddla ut till Sumpholmen och bada ifrån klipporna. Föredrar du att öva upp balansen finns SUP att tillgå under sommarmånaderna. Lagom till lunch paddlar du tillbaka och njuter av en eftermiddag på bryggan.

Utforska närområdet eller stan

Blir du rastlös finns det natursköna promenadstråk längs hav och skog. I närheten ligger anrika Saltsjöbadens friluftsbad som kan liknas vid ett slott med bryggor som sträcker sig rätt ut i havet. Tar du dig lite längre bort hittar du Erstaviks bad och naturreservat med klippor, gräsmattor och en fin sandstrand. Om du har barnen med dig finns till exempel Gröna Lund och Stockholms alla museer på ett behagligt avstånd.

Foto: Vår Gård
Foto: Vår Gård

En upplevelse och en verklig-hetsflykt, bara en halvtimmes färd från Stockholm.

Lekfulla smaker i säsong

Framåt kvällen kan du låta bartendern på cocktailbaren Tant Grön ta fram en drink med sommarens smaker. En signaturdrink är kombinationen av gin, fläder, gurka och lime. Dröm dig bort till det glada 20-talet som man flörtar med i inredningen samtidigt som du njuter av en oslagbar utsikt över havet. Därefter tar du dig ner till matsalen där en meny väntar med smakrika rätter från det svenska och franska köket – alltid med fokus på råvarorna i säsong. På morgonen väntar en ljuvlig frukostbuffé med välvalda alternativ från närliggande gårdar. Det börjar bli dags att lämna Vår Gård efter tre soliga dagar i skärgården. Förhoppningsvis är du full av intryck för Vår Gård är så mycket mer än ett hotell. Det är en upplevelse och en verklighetsflykt, bara en halvtimmes färd från Stockholm. Du kommer väl och besöker Vår Gård i sommar?

Next article