Skip to main content
Start » Friluftsliv » Man kan köpa sig till bra resultat med rätt utrustning
Friluftsliv

Man kan köpa sig till bra resultat med rätt utrustning

– Att välja produkt för den typ av aktivitet man ska utföra är absolut nödvändigt. Ska man åka Vasaloppet till exempel så är det viktigt att välja en skida som är lämpad för det. Annars kan det bli som att springa maraton i gummistövlar, säger Mattias Ericsson på Skidsport Bromma.

Längdskidor har ökat i popularitet och det är idag många som åker lopp, både på lek och allvar. Med rullskidor går det dessutom att utöva längdskidor året runt. Dessutom är längdskidåkning en väldigt skonsam och effektiv träningsform.

Allt samverkar

Att få rätt utrustning är grundläggande för att ha kul i spåret. De flesta behöver hjälp med att finna rätt längd på skidorna, rätt stavar för den individuella längden och vikten samt spannkurvor. Allt ska stämma för att uppnå bästa resultat som ger skidåkarglädje i spåret.

– Allt samverkar till att du ska komma fram lättare och längre på varje stavtag. För dem som inte orkar fördjupa sig i vallningsteknik så finns det idag också riktigt bra vallningsfria skidor som blir allt mer populära.

Next article