Skip to main content
Start » Golf » Förstklassiga golfupplevelser
Golf

Förstklassiga golfupplevelser

Sving Nordea Masters
Sving Nordea Masters
Foton: Nordea Masters

Nordea Masters, som i år äger rum på skånska Barsebäck GCC mellan den 1 och 4 juni, kommer att bli en riktig höjdpunkt för dig som gillar att uppleva golf i världsklass live, njuta av god mat och dryck och umgås med andra golffantaster på en av Skånes trevligaste och mest mångsidiga golfbanor.

– En av höjdpunkterna på årets tävlingar blir förstås att Henrik Stenson kommer hem och spelar. Många är förstås nyfikna på om han kommer att lyckas ta sin första European Tour-seger på svensk mark, och dessutom på sin egen hemmabana. På årets tävlingar deltar bland annat även Alexander Norén och engelsmannen Matthew Fitzpatrick, som vann förra årets Nordea Masters, säger Claes Nilsson, chef för Nordea Masters.

Henrik Stenson kommer hem och spelar

Scandinavian Masters spelades för första gången 1991 och har snabbt etablerat sig som en av de mest prestigefyllda tävlingarna på PGA European Tour. Numera har tävlingen bytt namn till Nordea Masters och är en av de publikmässigt största tävlingarna på den europeiska golftouren.  I år återvänder alltså Nordea Masters till Skåne och Barsebäck GCC. Claes Nilsson beskriver Barsebäck GCC som en klassisk bana som består av en kombination av skog- park och seasideinslag. Banan kan dessutom vara relativt utmanande, särskilt om vinden ligger på från vattnet. Barsebäck GCC är en uppskattad publikbana där det är lätt för publiken att följa med spelarna.

Nordea Masters

Upplev några av världens bästa golfspelare live

– Att uppleva en golftävling med spelare i absolut världsklass live är en speciell känsla, som på många sätt skiljer sig från att se tävlingen på tv. På Nordea Masters kommer publiken riktigt nära spelarna, vilket verkligen tillför ett mervärde till tävlingen. I år satsar vi också lite extra på matupplevelser, det kommer att finnas många matställen och även foodtrucks med olika inriktning utplacerade på området. De erbjuder alltifrån mexikanska menyer till det bästa från det skånska köket, säger Claes Nilsson.

I år har vi ett riktigt bra tryck på utställarsidan

Det råder ingen tvekan om att årets upplaga av Nordea Masters blir en riktig familjefest. Hit är människor i alla åldrar välkomna, tävlingsområdet har garanterat något att erbjuda för såväl stora som små och för såväl nybörjare inom golf som erfarna spelare.

– I år har vi ett riktigt bra tryck på utställarsidan i Master Village, där finns ett femtiotal utställare på plats som säljer alltifrån golfutrustning till resor och grillar. Här arrangeras även matprovningar. För den som vill njuta av det bästa Sverige har att erbjuda vad gäller golftävlingar, mingla runt bland utställare, delta i några av de aktiviteter som arrangeras för besökare eller bara uppleva den unika atmosfären på en anrik golftävling är ett besök på Nordea Masters ett absolut måste, säger Claes Nilsson.

Utmana dig själv i Nordeas golfsimulator

Han rekommenderar särskilt alla besökare att ta sig till hål nummer åtta, där Nordea har sin viewing Point. Här kan man njuta av spelarnas prestationer på banan. Mellan det tolfte och trettonde hålet kommer det att finnas en foodcourt med mycket gott att välja på. På fredag avslutas tävlingsdagen med en nyhet, nämligen after golf. Artister och DJ underhåller och man kan passa på att umgås, mingla och njuta av den sköna atmosfären även en bit in på kvällen.

Här kan man njuta av spelarnas prestationer på banan

Den som vill utmana sig själv kan bland annat ta sig till Nordeas golfsimulator i masters village, där fina priser delas ut till de bästa spelarna varje dag. På torsdagen arrangeras en clinic med en känd golfspelare. För såväl barn som vuxna arrangeras puttningstävlingar och chiptävlingar. Dessutom utlovas spelarintervjuer, intervjuer med andra kända profiler samt underhållning med kända artister. För barn finns det pröva på golf som arrangeras av Svesnska golfförbundet.

Golfare
Next article