Skip to main content
Start » Golf » Tips för dig som vill börja spela golf!
Golf

Tips för dig som vill börja spela golf!

Foto: Unsplash

Debatten har varit delad, kanske framförallt då golfen helt förlegat har varit kopplad till samhällsklass och inte associerats med friluftsliv, aktivitet och socialt liv. Det stämmer inte längre i och med att friskvårdsbidraget nu även omfattar sporten. Inte en dag för tidigt! Det roliga med golf är inte bara sporten i sig där fysisk aktivitet blandas med natur och socialt liv, utan att golfen är inkluderande och mångfasetterad. Många golfklubbar anordnar tävlingar och träningstillfällen för olika nivåer och att vara nybörjare har numera inte med ålder att göra. Du kan anses vara golffantast utan att vara elitsatsande och samtidigt gå en runda med spelare i alla olika nivåer. 

”Vilken anledning du än har att börja är det aldrig för sent att lära sig.”

Många golfar för att röra på sig, för att känna en delaktighet och en gemenskap, andra vill socialisera sig och knyta nya vänskapsband eller kanske grotta ned sig i riktigt bra chippar eller drivers. Vilken anledning du än har att börja är det aldrig för sent att lära sig. Vi har därför samlat tips och råd till dig som nybörjare. Du kanske behöver för att få den där extra knuffen i ryggen, för det är klart att du ska börja golfa!

Pay & Play banner

Att spela på pay and play-banor kräver inget medlemsskap i någon klubb och ibland behöver man inte ens grönt kort. Banorna är ofta enklare och gjorda för dig som vill komma igång eller bara spela lite då och då. Perfekt för nybörjare med andra ord.

Utrusning banner

Utrustning är något du behöver för att kunna spela, men det behöver inte vara så att du har ett eget set. Har du en bekant som har klubbor? Be om att få testa. Om du sedan fastnar, vilket du med stor sannolikhet gör, är det bara att kika efter begagnade klubbor. Många klubbar anordnar dessutom ”golfbytardagar” där du kan fynda golfbagar, klubbor och annat kul.

Brevlådemedlemsskap banner

Klubbarna runt om i landet tävlar om att erbjuda låga medlemsskap varpå namnet brevlådemedlemsskap myntades. Du behöver inte betala massa pengar för att få spela på en viss klubb, och ett medlemsskap leder till att du får boka tider på andra banor.

Grönt kort banner

Det är enklare än någonsin att skaffa grönt kort. Numera finns det till och med onlinekurser, vilket i praktiken betyder att du inte behöver anpassa dig efter tider som kanske är svåra att matcha in.

Friskvård banner

Det maximala skattefria beloppet är 5 000 kronor per år. Det är dock arbetsgivaren som bestämmer beloppet för sin arbetsplats, som därmed kan vara lägre än maxbeloppet. Däremot är det en stor skillnad för den som vill koma igång, att få bidrag för sporten är viktig för både utövaren och för sportens utveckling i sig.

Källa: www.golf.se

Next article