Skip to main content
Start » Hus och hem » Djur » Luftrenare gör det möjligt även för allergiker att ha pälsdjur
Sponsrad

Pälsdjursägare som upptäcker att någon i familjen är allergisk mot pälsdjur ställs inför en tuff situation och ett val mellan hälsa eller att ha kvar sitt älskade husdjur. Hittills har allergiläkemedel varit det primära sättet för djurägare att förebygga allergiska besvär, men med hjälp av en luftrenare är det möjligt att filtrera bort de partiklar som orsakar allergin och därmed kunna vistas i samma rum som pälsdjur. 

Enligt Allergifakta 2015 uppskattas 18 procent av den vuxna befolkningen få allergibesvär av pälsdjur. Ungefär sju procent av alla barn har pälsdjursallergi och nästan hälften av alla i befolkningen har pälsdjur hemma. Vanligast är allergi mot katt eller hund, vilket är en av orsakerna till besvär i luftvägarna, enligt Astma & Allergiförbundet.  

Långsiktig lösning som bidrar till sundare inomhusluft 

Vid pälsdjursallergi reagerar kroppens immunförsvar på proteinet från djurets talgkörtlar, hudceller, saliv och urin, som fastnar i djurens päls. Leitz TruSens husdjursfilter är specialkonstruerad att fånga upp dessa partiklar i luften och underlättar därmed för allergiker att kunna ha kvar sina pälsklingar. 

– En luftrenare som fångar upp 99,9 procent av partiklarna i inomhusluften kan vara en långsiktig lösning som även bidrar till en sundare inomhusluft, säger Marc Brion, Kategorichef på Acco Brands, som har utvecklat Leitz TruSens luftrenare. 

Unikt på marknaden 

För första gången på marknaden finns nu ett unikt specialfilter som reducerar allergener från husdjur. Filtret har ett tvättbart förfilter tillverkat av material med lägre densitet och ett förbättrat kolfilter för husdjurslukter. Dessutom har två modeller en SensorPod, som placeras i andra sidan av rummet, så att luftkvaliteten tas upp från hela rummet inte bara från den plats där luftrenaren står. Med hjälp av DualFlow-teknologi fördelas luften i två flöden över hela rummet. 

– Många barnfamiljer har pälsdjur, och allergin kan upptäckas efter att husdjuret flyttat in. Därför är vi glada att det nu finns en produkt som förhoppningsvis kan hjälpa många, avslutar Marc Brion. 

Next article