Start » Hus och hem » Djur » Skydda ditt husdjur med Atto Pro
Sponsrad

Vi som äger ett husdjur vet exakt hur viktiga de små liven är för oss. Hundar och katter är våra familjemedlemmar. Men vad händer om hunden sliter sig och springer iväg? Eller om katten verkar ha varit på vift fler dagar än normalt? Tidigare har detta inneburit otroligt stor oro för husdjursägare eftersom vi helt enkelt inte kunnat veta vart våra älsklingar befinner sig. Tills nu. Atto Pro är en smart GPS tracker som fungerar för såväl hundar som katter. GPS:en sätter du enkelt fast på ditt husdjur via ett halsband. Med Atto Pro kan du alltid veta vart ditt husdjur befinner sig, genom en karta som du kopplar samman med ett abonnemang i mobilen. Vi ska förklara.

Smarta egenskaper hos Atto Pro

Atto Pro är extremt liten men fullkomligt fullproppad av avancerad teknik. Bland annat har Atto Pro följande egenskaper:

  • Realtidsspårning
  • Stötsäker
  • Spårning via appen MiniFinder GO
  • 100 % vattentät (IP67-certifierad)
  • Rörelselarm och GeoFence-larm
  • Möjlighet för uppringning och avlyssning
  • Laddas magnetiskt
  • Enkel på- och avstängning

Om vi börjar från toppen, vad är då realtidsspårning? Först och främst är det bra att veta att GPS:en kopplas samman till din mobil via appen MiniFinder GO. I appen avrapporterar Atto Pro husdjurets exakta position. Via realtidsspårning lämnas positioner i realtid med jämna mellanrum. På kartan i appen kan du tydligt se vart GPS:en befinner sig och vart du själv befinner dig på kartan.

Foto: Minifinder

Därtill är Atto Pro givetvis utvecklad med våra husdjur i fokus. Vi vet mycket väl att varken hundar eller katter bryr sig om att hålla tassarna rena när de befinner sig på ett spännande äventyr. Just därför är Atto Pro givetvis stöttålig och 100 % vattentät. Detta innebär att GPS:en fungerar felfritt oavsett om djuret befinner sig ute i snö och regn, eller på en dammig landsväg.

Ställ in inställningar i Atto Pro

När du har Atto Pro och appen kan du genom GeoFence-larmet ställa in ett område på kartan. Om husdjuret går utanför det avsatta området får du en notis om det i appen. Du blir då uppmärksammad på att husdjuret tagit sig utanför den avsatta gränsen i kartan. Detta är fördelaktigt då du antingen kan välja att gå och hämta husdjuret eller att sätta på uppringningsfunktionen. Atto Pro är nämligen utvecklad med en otroligt bra mikrofon. Du kan enkelt höra om hunden ger ifrån sig skall eller beter sig onormalt.

Atto Pro är utvecklad för djuren, den är därför extremt slitstark och fungerar oavsett om du vill ta med hunden på jaktrundan eller promenera i staden. Laddningen är enkel då Atto Pro laddas via en magnetisk laddkontakt. Efter att GPS:en är fulladdad håller batteritiden i cirka fem dagar i standby-läge.

Extra finesser med Atto Pro

Som om ovanstående egenskaper inte vore nog kommer husdjursägare kunna glädja sig åt att Atto Pro även fungerar utomlands. I länder där det finns GSM/GPRS-täckning går det alltså att använda GPS:en. Så för husdjursägare som kanske reser med hunden innebär Atto Pro GPS tracker hund en extra trygghet. Därtill har Atto Pro en makalös räckvidd och fungerar dessutom väldigt bra i områden där täckningen är svag. All information som sparas i GPS:en har du tillgång till i ett helt år och du kan därmed enkelt visa informationen även långt i efterhand.

För att förstå vidden av stabilitet som Atto Pro är utformad med klarar GPS:en av temperaturer mellan -25 och +65 grader. GPS:en fäster du enkelt på ett halsband för att sätta på husdjuret. Atto Pro används av både katt- och hundägare men även hästägare, ett tips för att minska oron under ridningen.

Läs mer här.

Nästa artikel