Skip to main content
Start » Hus och hem » Djur » Vad ska man tänka på när man väljer hunddagis?
Djur

Vad ska man tänka på när man väljer hunddagis?

Foto: Shutterstock

Att hunden får vistas på sin husses eller mattes arbetsplats är inte alltid aktuellt. Därför kan det vara rätt alternativ att välja ett hunddagis åt sin hund, speciellt om arbetsdagarna är långa. På så sätt tar personalen hand om din fyrbenta vän och aktiverar den under dagen. Men vad är det viktigaste att tänka på inför valet av hunddagis?

Att hitta rätt hunddagis

Till att börja med kan det vara bra att ha i åtanke att många hunddagis ofta har några veckor eller månaders väntetid. Det är därför bra att vara ute i god tid när man väl bestämt sig för att placera sin hund på hunddagis. Det kan vara bra att kunna jämföra de olika platserna i lugn och ro. Man kan börja med att fråga vänner och bekanta om de har tips på bra hunddagis. En annan viktig sak är att fråga personalen om, bland annat, vilka rutiner de har, hur ofta hundarna promenerar, hur dagarna ser ut och hur många hundar som finns där. Det bästa är ofta att besöka de olika dagisen för att få en känsla av det och av personalen.

Inskolning på hunddagiset

På samma sätt som ett barn blir inskolat på förskolan, behöver din hund också lite tid för att vänja sig vid hunddagiset. Även inskolningen borde påbörjas i tid då den tar ca 1-2 veckor, beroende på hundens behov. Det är viktigt att din hund kan vara ensam och att ni har tränat på detta innan, då det annars finns risk för större separationsångest hos hunden. Var uppmärksam på om din pälskling verkar trivas på hunddagiset under inskolningsperioden.

Passar inte alla

Många hundar trivs bra på hunddagis och tycker att det är roligt att vistas där. Men för vissa hundar kan en dagmatte eller daghusse visa sig vara ett bättre alternativ. Fördelen är då hemmamiljön som kan göra att hunden känner sig tryggare. Alla hundar är olika och det är därför viktigt att välja det alternativ som känns rätt för just din hund.

Next article