Skip to main content
Start » Hus och hem » Luckor och färger i all ära men först måste man planera!
Hus och hem

Luckor och färger i all ära men först måste man planera!

Foto: Unsplash.

Att bygga om ett kök tar några veckor. Det första som händer är att rörmokaren stänger av vattnet i samband med att man river ut det gamla köket. Då får man kanske flytta in diskmaskinen i badrummet eller till och med använda tvättstället som diskbalja.

Du ska bygga om ditt kök och är ute och samlar in kataloger, köper exklusiva tidskrifter som handlar om drömköket. Sitter hemma och surfar, pratar med vänner och är snart så överhopad med idéer och information så det blir svårt att välja. Du vet varken ut eller in.

Mika Ojanne, köksarkitekt på Puustelli med många års erfarenhet av kök, berättar om hur han är van att arbeta med deras ”all inklusivekoncept” .

Tänk i nya banor och låt din köksleverantör komma hem till dig istället!

En köksarkitekt är ett proffs och har många års erfarenhet av köksplanering. Jag lovar, fortsätter Mika att det blir ett spännande möte då vi kommer hem till kunden och sätter oss i deras kök, istället för att kunden besöker oss. Det kan säkert resultera i att vi flyttar runt lite saker i köket.  Luckor och färger i all ära men var står diskbänken i förhållande till spisen och öppnar du kylskåpet åt höger eller vänster? Var vill du ha dina tallrikar och glas?  Använder du mycket hushållsapparater och ska de stå framme eller döljas? Har du också gamla kryddburkar som står och dammar längst in i ett skåp? Hur är det med belysningen i köket? Och hur många brukar ni vara i köket när ni lagar mat?

Espressomaskinen flyttar in i sovrummet och spisen flyttar in i vardagsrummet.

Anlita någon som tar helhetsansvaret!

Anlita gärna ett företag som tar helhetsansvaret och börjar med att riva ut det gamla köket . De plockar in sitt eget team av duktiga och erfarna snickare. Det där med att mäta för bänkskivor och ha kontroll på höjden av skåp och diskbänkar är inte alldeles enkelt. Plötsligt står du där med en stenskiva där måtten inte stämmer. Därför är det bättre att låta proffs göra detta och låta dem ta helhetsansvaret för hela byggprocessen. Kunden kan känna sig lugn och trygg när proffs mäter och beställer så att rätt produkter kommer fram i rätt tid och till rätt pris. Detta är absolut min bestämda uppfattning fortsätter Mika Ojanne. Att bygga om ett kök är en fantastisk resa men en komplicerad process med många aktörer inblandade.

Kommer jag laga godare mat i mitt nya kök?

Avslutningsvis frågar jag Mika om jag kommer laga bättre mat i mitt nya kök?

”Inget jag kan lova men när du fått ditt nya drömkök vill du säkert tillbringa mer tid där”.  

Next article