Skip to main content
Start » Hus och hem » Som på restaurang fast hemma
Sponsrad

Ingen sommar utan inspiration och grilltips för hur man bäst skapar minnesvärda matkvällar tillsammans med familj och vänner. Christopher Rexhell, mannen bakom Burgerstore guidar oss till hur man får till restaurangkänslan hemma och hur man lyckas vid grillen.

Att bjuda på matupplevelser och att umgås kring mat är något som familjen Rexhell aldrig tröttnar på. När de bjuder in till middag så är maten aldrig färdiglagad.

– Känslan av att man skapar något tillsammans, delar med sig av något om sig själv och känner dofter och smaker i harmoni, är för dem det ultimata sättet att umgås.

Drivkraften för familjen Rexhell att starta onlineföretaget Burgerstore var årets inställda resor på grund av coronaviruset. Men även den nya samvaron med vänner utomhus på behörigt avstånd och en grillkrydda blev startskottet för bolaget.

På jakt efter nya smaker

– Våga experimentera och testa smaker och smakkombinationer från hela världen. Idag finns det många ovanliga matvaror och influenser att finna. Det är bara den egna fantasin som sätter gränser, säger Rexhell. Själv är han ständigt på jakt efter nya recept och inspirationskällor. Han botaniserar gärna i nya matkulturer, använder primörer i säsong och hämtar smaker från länder som han besökt. Han slår även ett slag för att vi inte ska vara så restriktiva när det kommer till att använda kryddor i matlagningen och tycker att alla borde testa en torr rub på köttet till grillen. En rub som både kan vara med eller utan socker och glutenfri – valen är oändliga. Det går också att skapa färgglada och smakrika vegetariska rätter på grillen som blir ännu vackrare om man tänker på serveringsdetaljerna.

Festligt till bords

Rexhell lever efter devisen ”som på restaurang fast hemma” och menar att alla borde duka vackert oavsett om ni är fler eller bara två som ska äta. Kostnaden att äta och laga mat hemma är en bråkdel av vad det kostar att gå på restaurang. De pengarna man ”sparar” kan man investera i bra råvaror, fina tallrikar eller andra serveringsdetaljer.

– Utmana dig själv i presentationen av maten och förnya matupplevelsen med de små detaljerna i upplägget och tillbehören, säger han.      

Grillar att bemästra och burgare att dö för

– Med en pelletsgrill kan du både baka, röka och grilla. Den har snabbheten av en gasolgrill men känslan av en träkolsgrill fast du bättre kan styra och reglera temperaturen, säger Rexhell. Pellets finns i olika träslag som äpple, hickory, körsbär och många fler. Varje sort ger sin speciella smak till maten och det är just detta som har gjort pelletsgrillen så populär. Rexhell menar att det går att variera matlagningen och tycker det är fantastiskt att röka sin egen sommarlax, tillaga Beer Can Chicken eller marinerade kycklingvingar. Men om han skulle välja en sista måltid skulle det såklart bli en hamburgare med apple barbeque sås med bacon och ost. En hamburgare att dö för. En enkel och löjligt fenomenal hamburgare som du antagligen vill äta minst tio av. Så välkommen till bords med familjen Rexhell!

Läs mer här.

Next article