Start » Mat & dryck » Vad ska du göra i mellandagarna?
Stockholmsguiden

Vad ska du göra i mellandagarna?

Is på vattnet i Stockholm stad.
Is på vattnet i Stockholm stad.
Vinter och is i Stockholm, perfekt att uppleva från vattenhållet. Foto: Jon Flobrant.

Vi har samlat allt kul och mysigt att göra och uppleva under mellandagarna i Stockholm.


1) Vintertur med båt

16 december-2 april
Pris: 290 kr

Delta i den här sightseeingbåtturen i Stockholm under vintern för en magnifik utsikt över staden. Du kommer att kryssa längs stadens kajer och runt ön Fjäderholmarna. Njuta av resan medan din guide berättar intressanta fakta om staden.


2) I ölens kvarter – en stadsvandring på Södermalm

28 dec 2019 – 11:00
11 jan 2020 – 11:00

Pris: 200 kr

Häng med på en underhållande ölvandring på Södermalm med den välkände Söderguiden Peter Frisk. Den populära turen ”I Ölens kvarter” tar er runt på en rafflande tur i ölens historiska kvarter.

Sedan 1600-talet har Södermalm varit centrum för öltillverkning i Sverige. På turen berättar Peter om alla de bryggerier som tidigare låg i närheten av Götgatan. Ni får höra på om öltillverkningen, om ölhallar, om ölcaféer, om de som bryggt och druckit ölen. Kort sagt om Söders öltradition från 1600-talet fram till idag.

Turen är endast för vuxna.

Mötesplats fås vid bokning.

Ett glas öl.
Ölvandring i Södermalm, ett roligt sätt att lära sig mer om både öl och Stockholm. Foto: Unsplash.


3) Escape room

Varierar i pris och upplägg
De flesta har öppet under mellandagarna

Ett escape room är ett livespel där en grupp av människor på ett eller annat sätt blir inlåsta i ett rum. Genom samarbete ska teamet ta sig ut ur rummet under tidspress, detta görs genom att man som team utför olika uppdrag. Genom olika ledtrådar som du hittar i rummet eller som du får av spelledaren kommer du närmare och närmare lösningen på hur du ska ta dig ut. Många escape rooms går att anpassa efter barn men oftast krävs det att en vuxen är med. En mycket uppskattad och spännande utmaning.

Escaperooms, ett spännande sätt att lära känna sina vänner på djupet. Foto: Zachary Keimig, Unsplash.

4) Bio

Alla dagar
Pris: från 100 kr

Bio är synonymt med mys i mörkret. Så vad passar bättre än att spendera ett par timmar i en biograf under mellandagsmyset? Star Wars har precis haft premiär. Nu släpps den sista delen av sagan och hela världen kokar av hyllningar. Många biografer har dessutom filmer i vintertema som får jul- och nyårsstämningen att vibrera!

Bioprojektor.
Mys i mellandagarna i biografen. Foto: Jeremy Yap.

5) Annandagsbandy på Zinken

26 dec
Pris: från 80 kr
Var: Zinkensdamm

Annandagsbandy är bandy som spelas på annandag jul, den 26 december. I Sverige har detta under 1900-talet blivit tradition, och en stämningsfull sådan. På Zinkensdamm i centrala Stockholm tar Hammarby IF emot Sirius från Uppsala klockan 15:00. Vi rekommenderar att komma i god tid, äta en bit mat och kanske njuta av en annandagsglögg innan matchen startar. Här hittar ni underhållning för hela familjen!

Bandymatch.
Annandagsbandy på Zinken är sen gammalt. Foto: Romus Ramström.

6) Musikal i Stockholm

Mellandagarna
Pris: varierande

Musikalupplevelser är en ypperlig blandning mellan musik, sång och dans och passar alla åldrar. Just nu under mellandagarna spelas allt från klassiker som ”Annie” på Intiman till ”I väntan på Godot” på Lilla scenen på Dramaten. Vad du än är för typ av musikalkonsument finns ett uppsjö av möjligheter under mellandagarna.

Nästa artikel