Skip to main content
Start » Senior » Allt fler seniorer upptäcker fördelarna med golf under Coronapandemin
Livet som senior 2021

Allt fler seniorer upptäcker fördelarna med golf under Coronapandemin

golfgreen
I samarbete med: Golfhäftet
Foto: Unsplash
golfgreen
I samarbete med: Golfhäftet
Foto: Unsplash

Golf är en lågintensiv och skonsam motionsform som dessutom erbjuder avslappnat socialt umgänge i natursköna miljöer. I samband med Coronapandemin har golfen dessutom fått en mer central roll i många seniorers liv, inte minst med tanke på att det sällan är några svårigheter att hålla avståndet till andra på golfbanan.

Golfspelandet i Sverige har verkligen fått ett uppsving under Coronapandemin. Golf är ju ingen kontaktsport eftersom spelarna håller sig på olika sidor om fairway. Många seniorer har dessutom ett stort behov av att röra på sig, komma ut i friska luften och förstås även att umgås med andra människor. 

Golfen uppfyller alla dessa behov.

Ytterligare en fördel med golf är att handicapsystemet gör det möjligt för alla att spela mot alla, oavsett ålder och handicap. Säsongen kommer förmodligen att förlängas något även i år som en konsekvens av det stora intresset, säger Johan Brandeby, försäljningschef på Golfhäftet, som ger golfspelare möjlighet att provspela på drygt 1100 golfbanor runtom i Europa till halv ordinarie greenfee.

Provspela golfbanor till en rimlig kostnad

Många seniorer betraktar Golfhäftet som en möjlighet att, till en rimlig kostnad, prova sig fram mellan olika  golfbanor i olika delar av Sverige. 

– Många väljer att resa till en region i Sverige och provspela ett antal golfbanor där. Om det är någon bana man fastnar för kanske man väljer att spela där igen. Under Coronapandemin, när det varit svårt att åka på golfresor runtom i Europa, har vi märkt av ett ökat intresse för att se sig om i Sverige genom och samtidigt provspela olika golfbanor runtom i landet, säger Johan Brandeby. 

Inom ramen för Golfhäftet kan golfspelare hitta alltifrån tuffa tour- banor till snabbspelade niohålsbanor. Intresset för Golfhäftet har ökat kontinuerligt och man har senaste månaderna fått in flera nya golfbanor
i det ständigt ökande utbudet. 

– Vi har märkt att en stark ökning av seniorer som valt att bege sig ut i Sverige för att spela golf.

Drygt en fjärdedel av alla Golfhäftespelare har dessutom egen husbil eller husvagn, vilket möjliggör ett i princip helt Coronasäkert boende i samband med golfresan, säger Johan Brandeby. 

Next article