Skip to main content
Start » Senior » Dela cykel, bil och gemenskap i ekologiska kvarter
Livet som senior 2021

Dela cykel, bil och gemenskap i ekologiska kvarter

I samarbete med: Poseidon
Montage. Foto: 3dVision och Michael Levin.
I samarbete med: Poseidon
Montage. Foto: 3dVision och Michael Levin.

Uthyrning av seniorlägenheter pågår just nu på Mandolingatan vid Frölunda Torg. Bara en kvart från havet växer 565 hyresrätter fram i gröna, levande kvarter med en genomtänkt ekologisk delningstanke. Flera av dem bjuder på skön gemenskap för 70-plussare.

Här bor du en kvart med buss eller ett klimatsmart poolfordon från havet och stan, precis intill Frölunda Torg som är en av Göteborgs bästa handels- och kommunikationshubbar.

– Vi har fått till en riktigt fin lösning med trygghetsboende för den som fyllt 70. Dels erbjuder vi seniorlägenheter ute bland övriga familjer i kvarteren, dels har vi samlat lägenheter med egna loftgångar bara för seniorer, som gör det lättare för umgänge och för hemtjänsten när de behövs. Det handlar om cirka 40 lägenheter, men kan bli fler om man är intresserad och hör av sig, berättar Patrik Hakenmyr som är ansvarig för Trygghetsboende på Bostads AB Poseidon.

Kände ingen när hon flyttade in

Lone är 72 år och har träffat nya vänner i ett av Poseidons nio trygghetsboenden i Göteborg.

– När jag flyttade in i mitt nya kvarter kände jag inte en själ. Jag såg en lapp nere vid brevlådorna i porten och nu är jag med på gympan varje onsdag. Det anordnas också föredrag, fika, promenader, utflykter och många andra aktiviteter, säger Lone som önskar att fler ska få tillgång till trygghetsboendets fina gemenskap.

Gemenskap på Mandolingatan

De cirka 40 seniorlägenheterna på Mandolingatan utrustas med tittöga, handtag i duschen och spisvakt. I entréerna ser man när nästa buss eller spårvagn går, och man får tillgång till områdets nya cykel- och bilpool där man kan dela ett praktiskt eller klimatsmart fordon med grannen.

– Under hösten planeras aktiviteter att starta upp med gemenskap i en gemensamhetslokal. Den som är intresserad av en seniorlägenhet på Mandolingatan kan jättegärna ringa mig på 031-332 11 10. Chansen är god att hitta ett långsiktigt, nytt och trevligt boende, säger Patrik Hakenmyr från Poseidon.

På Poseidons hemsida under ”Nya bostäder” kan du läsa mer och se Mandolingatans trygghetsboenden i en lägenhetsväljare.

Läs mer.

Next article