Start » Senior » Det finns så mycket att prova – det finns inga gränser!
Senior

Det finns så mycket att prova – det finns inga gränser!

– Jag har jobbat som fitnessinstruktör i snart tio år, berättar den 74-åriga Madelein Månsson när hon precis slagit sig ner vid ett bord på Café Rival efter ett gympass. Jag hittade inga klasser jag själv ville gå på så jag bestämde mig för att helt enkelt utbilda mig så att jag kunde forma mina egna.

Hon skrattar till: 

– När jag började söka instruktörsjobb vid 63 års ålder tyckte nog de flesta att jag var tokig! Men Saga vågade satsa och idag är mina klasser nästan alltid fullbokade, med deltagare i alla åldrar som återkommer år efter år. 

Glömde bort sig själv

Det var när Madeleins man gick bort efter en lång tids sjukdom som hon insåg att hon måste göra något. Efter begravningen sjönk hon ner i ett djupt mörker och insåg att hon under alla år hade tappat bort sig själv. Hon blev deprimerad och hamnade i stort sett i horisontalläge. 

– Jag älskade min man högt men prioriterade bort min egen hälsa, säger hon. Och jag insåg att den enda som kan förändra något är jag själv.

Att röra på sig skulle vara bra mot depressioner förstod hon och kan idag konstatera att träningen förändrat precis allt i hennes liv. 

– Jag har toppvärden, känner mig stark och har dessutom blivit så nyfiken på att prova nya, roliga saker. Det finns inga gränser! 

DJ Gloria spelar
Madelein Månsson, ”DJ Gloira” och fitnessinstruktör Madelein har sedan några år tillbaka gjort sig ett namn som DJ Gloria, Sveriges äldsta DJ. Foto: Privat

Inga gränser!

Och nej, det verkar inte finnas några gränser. Madelein har sedan några år tillbaka också gjort sig ett namn som DJ Gloria, Sveriges äldsta DJ, med spelningar över hela Sverige. Från att knappt ha en spellista har hon idag 5000 låtar på sin repertoar som hon anpassar helt efter publik och tillfälle.

– Jag älskar när folk önskar låtar och försöker sätta ihop kvällens musik helt efter vad jag märker att de gillar. Ibland går det bra och ibland mindre bra säger och skrattar åt den gången när hon blev utbuad av ett gäng ungdomar. Men det är snarare ett undantag och hon är inbokad för i stort sett hela 2019. 

Så vad står näst på tur, förutom alla gympass och spännande spelningar inför tusentals personer?

– Jag vill lära mig Line Dance, fast på mitt eget sätt. Det får bli min nästa grej. Det finns så mycket att lära, och tack vare träningen kommer jag att klara det! avslutar hon.

Nästa artikel