Skip to main content
Start » Senior » Golfhäftet hög tid att skapa nya minnen
Sponsrad

Under pandemin har golfen varit många seniorers frizon, en chans att umgås och aktivera sig på hemmaplan trots rådande restriktioner. När samhället nu åter öppnar upp igen och de flesta är fullvaccinerade, ökar intresset för golf utomlands igen.

Golfhäftet är mycket uppskattat av golfare i alla åldrar. Ju mer man spelar desto mer sparar man dessutom, eftersom man alltid spelar för halv greenfee med Golfhäftet. En annan fördel är att du kan välja bana efter förmåga och intresse, då utbudet och variationen på de 1 200 anslutna golfbanorna är stor, säger Fredrik Van Speijk, VD och medgrundare på Golfhäftet.

Fredrik Van Speijk

VD & Medgrundare, Golfhäftet

Foto: Golfhäftet

Många positiva fördelar

Golf som aktivitet har många positiva fördelar. Förutom motion, frisk luft och socialt umgänge, lämpar sig golf extra bra för seniorer som har möjlighet att ge sig ut och spela på vardagar då de flesta andra arbetar. Att golf ökar livskvaliteten är det många som håller med om, men anledningarna till varför man väljer golfen som aktivitet varierar. För en del kan det viktigaste vara det sociala umgänget eller att få spela på en exotisk golfbana i vackra omgivningar, för andra är det kanske viktigare att golfbanan har en bra restaurang eller andra faciliteter som gör spelandet till en härlig stund tillsammans med vänner och familj. Därför är det viktigt att ha tillgång till ett stort utbud av banor att välja på, vilket är precis det som Golfhäftet erbjuder, både i Sverige och utomlands.

Vi vet att golfbanorna ute i Europa ser fram emot att kunna välkomna skandinaver igen.

Fredrik Van Speijk

Golf utomlands lockar många

– De flesta golfare har under pandemin spelat på banor som ligger nära hemmet. Nu är det många som ser fram emot att kunna resa igen, och oavsett om man äger ett boende utomlands, reser bort över helgen eller åker på en longstay, är längtan efter att kunna spela golf utomlands stor. Golfhäftet har samarbete med ett stort antal golfbanor runt om i Europa. Exempelvis finns det hela 159 golfbanor anslutna till Golfhäftet i Spanien, 48 i Portugal och runt 100 stycken i Italien. Totalt är det drygt 1 200 golfbanor i hela Europa som är anslutna till Golfhäftet, vilket gör utbudet och variationen stor, menar Fredrik Van Speijk. 

Tillgängligt för alla

En annan positiv aspekt med golfandet är att man kan spela mot varandra oavsett vilken nivå man befinner sig på. Detta gör det möjligt att tävla mot i stort sett vem som helst, vilket Golfhäftet tagit fasta på med sin tävling Golfhäftet Trophy, en partävling som är öppen för alla från 18 år och uppåt. Så oavsett om man vill tävla, gillar att motionera, eller använder golf som ett sätt att umgås, är det enkelt att komma i gång med Golfhäftet och ta del av alla erbjudanden. Sedan är det bara att ge sig ut på greenen och att skapa nya golfminnen!

Next article