Start » Senior » Här hittar seniorer aktiviteter och gemenskap 
Sponsrad

Studiebesök och föreläsningar. Boule och broderi. Runtom i Göteborg finns mängder av aktiviteter för seniorer. Här uppmuntrar man dem att träffa andra – därför ett socialt nätverk är viktigt för ett gott åldrande.   

Ofrivillig ensamhet drabbar allt fler äldre och medför risk för nedsatt hälsa, isolering och sämre livskvalitet. Men det går att motverka. I Göteborgs stad erbjuder den Hälsofrämjande och förebyggande avdelningen många möjligheter till umgänge och rörelse för seniorer.   

Mötesplatser   

På stadens drygt trettio mötesplatser har seniorer möjlighet att umgås med andra och även delta i aktiviteter. Verksamheterna är organiserade utifrån fyra stadsområden, från Gårdsten i norr till Askim i söder. Från Torslanda på Hisingen i väst till Stampen mitt i centrum. På hemsidan kan man hitta kontaktuppgifter till den mötesplats som ligger närmast bostaden.

Aktiviteter för alla  

Mötesplatserna främjar det friska hos människor och förebygger ohälsa utifrån Folkhälsomyndighetens fyra hörnpelare: fysisk aktivitet, goda matvanor, social gemenskap och delaktighet. Det finns garanterat något för alla, eller vad sägs om gympa eller bordtennis? Gitarrkonsert eller bokcirkel? Oljemålning eller sopplunch? Dessutom är de allra flesta aktiviteterna gratis.

Hjälp med teknik  

Det är inte helt lätt att hänga med i utvecklingen av smarta telefoner och plattor. Hur använder man bank-id, hur laddar man ner appar och hur hittar man underhållning på internet? Det stödet erbjuder flera av verksamheterna på stadens mötesplatser, med teknikträffar där man därefter får lära sig mer om den digitala världen på smarta telefoner och surfplattor.   

Tyck till om aktiviteter  

Staden uppmuntrar målgruppen att vara med och påverka utbudet. Därför undrar man vilken aktivitet saknar du i kalendariet? Eller vad vore roligt att lära sig mer om?   

Mer information här!  

För mer information, kontaktuppgifter och aktiviteter, besök goteborg.se/hof eller kontakta Göteborgs stads kontaktcenter på telefon 031-365 00 00.   

Nästa artikel