Start » Senior » Hopp om en ljusare framtid
Sponsrad

Coronapandemin har varit en oerhört prövande tid för många seniorer. Isoleringen har lett till ökad ensamhet och med allt det kan föra med sig av exempelvis depressioner. Tack vare vaccinerna mot covid-19 kan vi nu se framtiden an och vi kan börja träffas igen. Det inger hopp om en ljusare framtid.

Självklart är det lätt att vardagens rutiner försvinner när man hänvisas till hemmasittande en stor del av dygnet. Enligt Socialstyrelsens statistik har alkoholkonsumtionen bland äldre ökat över tid och i synnerhet bland kvinnor. När vi nu kan börja träffas igen och komma tillbaka till mer normala vardagsrutiner kan negativa mönster brytas, säger Eva B Henriksson, direktor på RPG, Riksförbundet PensionärsGemenskap. 

Försök att komma igång igen 

Hon betonar vikten av att nu försöka komma igång igen och träffa andra. Det kan ta emot när man har vant sig att vara hemma så mycket och inte behövt passa tider eller göra sig iordning. Lyft luren och slå en signal till en bekant eller ta med sittunderlag, kaffetermos och fikabröd för en träff ute i naturen. Eller varför inte gå till ett RPG-möte och träffa andra seniorer, säger Eva B Henriksson. Alla är välkomna!

Eva B Henriksson

Direktor RPG

Foto: Privat

Nästa artikel