Skip to main content
Start » Senior » Inger förgyller seniorlivet med sång, musik, friluftsliv och träning
Livet som senior 2021

Inger förgyller seniorlivet med sång, musik, friluftsliv och träning

inger målar en vägg
I samarbete med: VitaePro
VitaePro logo
Inger Lagerström, nöjd VitaePro-användare sedan många år tillbaka. Foto: Vitalab AB
inger målar en vägg
I samarbete med: VitaePro
VitaePro logo
Inger Lagerström, nöjd VitaePro-användare sedan många år tillbaka. Foto: Vitalab AB

Livet som pensionär blir roligare när man får möjlighet att ägna sig åt sina intressen och göra det man mår bra av. För Inger Lagerström, som gick i pension i januari 2021, handlar livskvalitet som senior mycket om att ägna sig åt sina stora passioner i livet: sång och musik samt friluftsliv och fysisk aktivitet.

Jag har alltid levt ett aktivt liv där musik och fysisk aktivitet i olika former har varit mina främsta livselixir. Så länge man är frisk så har man alla möjligheter att leva ett riktigt bra liv som senior. Jag har förmånen att vara en frisk pensionär med mycket energi och kan därför ägna mig ännu mer åt det jag mår bra av nu när jag inte längre jobbar, säger Inger Lagerström.

Löpning och friluftsliv viktiga livselixir

Hon styrketränar och deltar i gruppträning på gym sedan drygt trettio år tillbaka. Inger älskar även att vara ute och springa, det är ute på löprundorna hon hämtar energi. För ett par år sedan kände hon av höften när hon sprang och fick även ömma muskler efter löprundorna.

– Jag bestämde mig för att prova någon form av kosttillskott och testade VitaePro. Redan efter ett par veckor märkte jag en effekt på lederna och musklerna*, känslan i kroppen var bra och jag kunde återigen ge mig ut på mina älskade löprundor, säger Inger.

– För mig är rörelseglädjen en viktig del av min livskvalitet. Utöver gym och löprundor älskar jag att vara ute i naturen. Jag och min man har en sommarstuga i Kolmårdenskogarna, där jag också är uppväxt. Vi är ofta ute och rör oss i skog och mark och när det är svampsäsong tar vi gärna med oss fika och kaffetermos och ger oss ut för att plocka svamp i flera timmar, säger Inger.

Älskar att ägna sig åt sång och musik

Hennes råd till andra seniorer är att göra mer av det du trivs med att ägna din tid åt. Hitta rörelseglädje på ditt eget sätt, oavsett om det innebär att sätta på din favoritmusik och dansa loss hemma eller att ta en promenad med en bra ljudbok i hörlurarna.

– Det finns ju många olika hemmagympaprogram för seniorer, och de vill jag slå ett slag för, de innehåller bra styrkeövningar som jobbar igenom hela kroppen. Just styrketräning är särskilt viktigt för att hålla sig vital när man blir äldre. För mig som tycker om att vara aktiv är det viktigt att kroppen fungerar. Jag tar VitaePro för att det känns bra för mig och jag får lättare att genomföra min dagliga träning. Om man gör hemmagympa ett par gånger i veckan märker man snabbt en skillnad genom att man får mer energi, känner sig starkare och blir allmänt piggare.

En gång i veckan sjunger hon i en damkör i Norrköping där hon bor. Inger är även vokalist i ett ”gubband” som spelar på äldreboenden och privata fester. De spelar i huvudsak 50- och 60-talsmusik. Utöver kören och bandet uppträder Inger även i en duo tillsammans med sin tidigare gitarrlärare Janne.

– Att umgås med barn och barnbarn är förstås också viktigt för att må bra. Jag har sammanlagt sex barnbarn som jag umgås med mycket till vardags. Vi åker också skidor i fjällen någon gång om året.

Jag var fyrtio när jag provade utförsåkning första gången men det är verkligen en härlig känsla att susa nerför backen i sitt eget tempo, säger Inger. 

Fortsätt läsa här.


*VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion samt Bosweillia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.

Next article