Start » Senior » Ingvar Oldsberg tipsar om sina bästa resemål
Senior

Ingvar Oldsberg tipsar om sina bästa resemål

1. Melbourne, Australien är en fantastisk plats.

Staden har en liten stadskärna som gör att det är nära till allt. Maten är mycket god, det bor fler greker här än i någon annan stad i världen förutom Athen och Thessaloniki vilket märks både på köken och i kulturlivet. Hela staden präglas av en avslappnad stämning och en stor vänlighet. Några av mina bästa minnen är de gånger jag besökt Melbourne för att se på tennismatcherna i Australian Open.

2. Marbella, Spanien återkommer jag ofta till.

Spanien är mitt favoritland i Europa och jag har rest runt nästan överallt, jag har till och med gjort pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela i norr. Den stora strandpromenaden i Marbella gör att man lurar sig själv till motion. Det är också nära olika utflyktsmål i grannstäderna Rhonda, Granada och Sevilla.

3. Buenos Aires

Argentina bjuder på en mix av sorg och glädje genom sin spännande historia. Här vimlar det av kultur med musik och mat i fokus. Man brukar säga att Buenos Aires är Europas största stad utanför Europa. Jag tycker att det är extra spännande med de svenska anknytningarna till Evert Taube. Stadsdelen Bocca är mycket färggrann och trevlig, det är dessutom den stadsdel där Maradona växte upp.

Nästa artikel