Start » Senior » Ledare: Välkommen till ett bättre seniorliv!
Livet som senior 2021

Ledare: Välkommen till ett bättre seniorliv!

eva eriksson SPF
eva eriksson SPF
Eva Eriksson SPF Seniorerna. Foto: Tomas Södergren

Vi har ett märkligt år bakom oss där mycket inte blev som vi tänkt oss och där planer fick ändras. Inte minst gäller det verksamheten i våra föreningar där en stor del av de vanliga aktiviteterna fick ställas om på grund av pandemin. Men vilken uppfinningsrikedom och vilja det finns bland oss. Vi har spelat boule trots regn och kyla, anordnat alla möjliga sorters vandringar, gympat i parker och gått tipspromenader.

Många av våra föreningar har nyttjat de digitala möjligheterna och startat digitala studiecirklar och medlemsträffar.  

Ålder är inget hinder, tvärtom, vi finns här för att seniorer ska ha möjlighet att skaffa nya vänner, testa en ny hobby, påverka samhället eller åka på en oförglömlig resa.  SPF Seniorerna arbetar för att seniorer över hela landet ska kunna ha ett friskt åldrande där livskvalitet står i centrum. Det gör vi genom föreningsaktiviteter som är roliga, meningsfulla och främjar hälsan. Allt detta kommer vi återuppta när pandemin är över. Men vi arbetar också oförtrutet vidare för bättre pensioner, högre kvalitet i äldreomsorgen och mer inflytande över den egna livssituationen på äldre dagar.  

Det är betydelsefullt att känna sig behövd och att ha en meningsfull sysselsättning. Just nu är livet pausat för de flesta, men man kan hålla hjärnan i trim genom att skriva, läsa och diskutera digitalt. När allt är som vanligt igen väljer en del att syssla med sin hobby eller passa barnbarnen, några reser eller studerar, andra jobbar vidare eller engagerar sig ideellt. Det finns oändliga möjligheter till ett aktivt liv som senior – inom lokal politik, kultur eller föreningsliv till exempel.

Vi seniorer har en kompetens och erfarenhet som behövs i många olika sammanhang. 

Fysisk aktivitet är nödvändig för att kroppen ska behålla en god funktion och för att motverka sjukdomar. Att hålla igång kroppen bidrar till att man kan klara sig själv och göra det man vill. I maj månad anordnar vi därför inom SPF Seniorerna en folkhälsovecka där vi sätter hälsa, livskvalitet och rörelseglädje i fokus.  

Under vår folkhälsovecka är ni alla välkomna. Det kommer att sjuda av liv och rörelse utomhus i våra föreningar, och vi erbjuder digitala föreläsningar om träning, relationer och hjärnan samt fysiska övningar med välkända profiler. 

Vi hoppas att livet snart ska återgå till det normala och då har du hos oss i SPF Seniorerna alla möjligheter att skaffa nya vänner, intressen och kunskaper samt att påverka samhället.  

Tillsammans gör vi Sverige till ett bättre land för alla seniorer – nu och i framtiden!

Nästa artikel