Start » Senior » Planera för din framtida bostad i god tid
Sponsrad

Det är bostadsbrist i Göteborg. Därför behöver du planera för din framtida bostad i god tid. Det är bra att ställa dig i bostadskö långt innan du ens har börjat fundera på att flytta. Boplats Göteborg är Göteborgs Stads kommunala bostadsförmedling. Det kostar 200 kr per år att stå i bostadskö och samla ködagar på boplats.se. På boplats.se kan du söka hyresrätter och flera olika boendetyper, som exempelvis tillgänglighetsmärkta lägenheter, senior- och trygghetsboende eller gemenskapsboende.

Registrera dig i god tid eftersom alla lägenheter som annonseras på boplats.se går till den som har flest ködagar. Det kan ta lång tid att få ett förstahandskontrakt -ofta flera år. Därför är det viktigt att du registrerar dig på boplats.se i god tid och betalar din årsavgift för att kunna söka bostad i framtiden. Kötiderna varierar i olika delar av Göteborg och för olika senior- eller trygghetsboenden.

Planera din framtida boendesituation i god tid och håll koll på kötiderna

Du hittar statistik och kötider på boplats.se. Du hittar även en lista med senior- och trygghetsboenden i och utanför Göteborg, med information om var du kan söka dem. Listan uppdateras kontinuerligt med ny information eftersom många hyresvärdar ser över sitt befintliga bestånd för att skapa fler senior- eller trygghetsboenden.

Behöver du extra vägledning?

Stadens medborgarkontor och vissa träffpunkter kan ge vägledning i hur du registrerar dig och söker lediga lägenheter. Du hittar adress och öppettider till medborgarkontoren och träffpunkterna på goteborg.se. Det går också bra att ringa till Göteborgs Stads kontaktcenter, 031-365 00 00, för mer information.

Bra att ha koll på innan du börjar söka bostad:

» Kötider för de områden som du vill bo i

» Dina behov i din framtida lägenhet (trappor, rymligt badrum, nära till hållplats, träffpunkter för social tillvaro, med mera)

» Dina ekonomiska förutsättningar

Nästa artikel