Start » Senior » Seniorer får gemenskap, socialt utbyte och gör konkret nytta via FemtioFemPlus
Sponsrad

Genom att erbjuda seniorer en möjlighet att arbeta och därigenom bidra med sin kompetens till samhället och för sitt eget välbefinnande, erbjuder FemtioFemPlus i Göteborg RUT- och ROT-tjänster som underlättar människors vardag. Många seniorer som arbetar via FemtioFemPlus uppskattar möjligheten att själv kunna styra sin vardag, att jobba med det de vill, när de vill. Samtidigt som de hjälper människor och bidrar till en god kraft mot samhället åldersdiskriminering.

– Drivkraften bakom FemtioFemPlus verksamhet är att tillvarata seniorers gedigna erfarenhet och kompetens. Vi tror på den seniora arbetskraften och ser den som en enorm tillgång. Många seniorer vill fortsätta jobba efter pensionen. De är motiverade och har hög kompetens, säger Marie Alvskog, som driver FemtioFemPlus i Göteborg tillsammans med Magnus Gahrn.

Magnus Gahrn & Marie Alvskog

Verksamhetsansvariga
FemtioFemPlus Göteborg

Foto: Åza Mårtensson

Gemenskap, framgång och möten med nya människor

En fördel för seniorer som väljer att arbeta via FemtioFemPlus är att de har stor frihet att välja de uppdrag som känns intressanta och att arbeta på tider som stämmer överens med livet i övrigt.
– Våra medarbetare uppskattar det sociala i att arbeta för oss, dels genom att de får möjlighet att träffa många olika människor både via kundkontakt och i gemenskapen med kollegorna. Många trivs med att hålla i gång såväl mentalt som fysiskt, vilket man gör när man jobbar här, säger Marie Alvskog.

FemtioFemPlus mest efterfrågade tjänster är städning, trädgårdsarbete samt snickeri och målning. Marie och Magnus är på en ständig jakt efter fler medarbetare.
– Vi har en medarbetare som är pensionerad industrichef som idag tar majoriteten av våra fönsterputsjobb och en av våra bästa städerskor är före detta ekonomiassistent.

Oavsett bakgrund söker vi dig som vill jobba och kan jobba, allt ifrån en glad amatör till före detta byggingenjör, säger Marie Alvskog.

Våra medarbetare är oerhört uppskattade av våra kunder och de får ständigt så himla fin respons från människorna som de hjälper. –Det betyder mycket för många seniorer som känner att de gör en viktig insats för samhället och sig själv genom sitt arbete, tillägger Magnus Gahrn.

– Relationen till våra kunder är så viktig, den utgör en stark motivationsfaktor för våra medarbetare och helt ärligt, det är de som är anledningen till bolagets framgång. Vårt mål är att kunderna får träffa samma medarbetare varje gång, vilket är starkt trygghetsskapande för våra kunder och för medarbetaren, säger Marie Alvskog.

Nästa artikel