Start » Senior » Välkommen in i värmen
livet som senior

Välkommen in i värmen

Foto: SPF Seniorerna

I oroliga tider behöver vi varandra. På nyheterna hör vi dagligen om högre priser på mat, el och drivmedel. Politisk osäkerhet och krig pågår i vår nära omvärld. Många människor känner oro och otrygghet just nu. I tider av osäkerhet behöver vi gemenskap och sammanhang. Vi behöver fylla på med positiv energi för att orka med vardagen.

SPF Seniorerna gör skillnad och vi finns där för varandra. Det handlar framför allt om gemenskap, inflytande och livskvalitet. Vi skapar och upprätthåller vänskaper och gemenskap, vi ser till att människors liv fylls med mening, utmaningar och glädje. Vi träffas och pratar, motionerar, utbildar oss och blir klokare. Vi påverkar politikens inriktning i kommuner, regioner och på nationell nivå.

Eva Eriksson

Förbundsordförande, SPF Seniorerna

Foto: SPF Seniorerna

Vi finns här för att seniorer ska ha möjlighet att skaffa nya vänner, testa en ny hobby, påverka samhället eller åka på en oförglömlig resa. Ålder är inget hinder, tvärtom. SPF Seniorerna arbetar för att seniorer över hela landet ska kunna ha ett friskt åldrande där livskvalitet står i centrum. Det gör vi genom föreningsaktiviteter som är roliga, meningsfulla och främjar hälsan. Men vi arbetar också oförtrutet vidare för bättre pensioner, högre kvalitet i äldreomsorgen och mer inflytande över den egna livssituationen på äldre dagar.

Det är betydelsefullt att känna sig behövd och att ha en meningsfull sysselsättning. Det sociala livet var under pandemin pausad för de flesta och nu längtar vi efter aktivitet och gemenskap. En del väljer att syssla med sin hobby eller passa barnbarnen, några reser eller studerar, andra jobbar vidare eller engagerar sig ideellt. Det finns oändliga möjligheter till ett aktivt liv som senior – inom lokal politik, kultur eller föreningsliv till exempel. Vi seniorer har en kompetens och erfarenhet som behövs i många olika sammanhang.

Fysisk aktivitet är nödvändig för att kroppen ska behålla en god funktion och för att motverka sjukdomar. Att hålla i gång kroppen bidrar till att man kan klara sig själv och göra det man vill.

Varmt välkommen att komma med i vår gemenskap. Här kan du hitta nya vänner och aktiviteter som fyller ditt liv med mening och sammanhang.  

Nästa artikel