Start » Senior » Var rädd om dina fötter
Sponsrad

Många personer svullnar om ben och fötter och får ont av strumpor med resår som sitter åt och lämnar märken på benet. Resåren hindrar blodet från att cirkulera i kroppen vilket resulterar i svullna fötter och ben. För att förhindra detta rekommenderar Ulrika Gustafsson från sockhuset.se att använda strumpor med lös resår och/eller stödstrumpor.

Varför skall man använda stödstrumpor?

Stödstrumpor använder man för att undvika att benen svullnar och känns tunga och trötta. En stödstrumpa komprimerar, trycker ihop blodkärlen och ökar på så sätt blodcirkulationen i kroppen. Detta gör att man inte lika lätt samlar på sig vätska och svullnar om ben och fötter. Att använda stödstrumpor motverkar också åderbråck och skador och återhämtning efter aktivitet går snabbare.

Ingen söm som skaver över tån

Strumpor utan tåsöm är också något som många efterfrågar. Vi har märkt att många  både vuxna och barn är känsliga mot att sömmen framme vid tån skaver och gör ont. Särskilt viktigt är det för diabetiker att använda strumpor utan tåsöm då sår på fötter och tår kan bli mycket besvärligt att få att läka. 

Ulrika Gustafsson

Sockhuset.se

Foto: Sockhuset

Bomull, bambu och ull – Olika material med olika funktioner

Vi har tillverkat våra strumpor i flera olika naturmaterial såsom bomull, bambu eller kashmirull säger Ulrika. Ull har en värmande funktion och har en förmåga att transportera bort fukt från foten, Bambu är ett material som är underbart mjukt och skönt mot huden. Bomull är vårt mest slitstarka material. Dessutom drar materialet inte åt sig smuts så lätt. 

Strumpor med halkskydd

Jag vill slutligen tipsa om halkstrumpor till äldre personer. Använd gärna
sådana för att minimera risken för onödiga och smärtsamma fallolyckor i hemmet. 

Nästa artikel