Start » Senior » Vill du bli kvitt dina åderbråck?
Sponsrad

Har du åderbråck som syns och gör ont? Scandinavian Venous Center är specialiserade på att behandla just åderbråck. Här får du med modern teknik och kompetenta läkare hjälp att bli kvitt dina åderbråcksproblem – en gång för alla.

En av tre lider av åderbråck idag – de flesta helt i onödan. Tack vare teknologins utveckling kan du med dagens moderna laserteknik bli kvitt synliga blodkärl och smärtan som kommer med dem. Just smärtan kan visa sig på många olika sätt, förklarar Anders Lundell, kärlkirurg och verksamhetschef på SVC-kliniken.
– Du kan uppleva en tyngdkänsla i benen men även spänning, värk, trötthet och att det kliar. Det är inte farligt men kan leda till mycket lidande i vardagen. Har du det en längre tid kan det även leda till att du får bensår eller eksem, berättar han.

Specialistklinik med spa-känsla

Scandinavian Venous Centre, SVC, öppnade sin första klinik år 2004 och har sedan dess samlat på sig erfarenheter av att behandla åderbråck. Idag är de specialister på åderbråck i Skandinavien med sina kliniker både i Göteborg, Stockholm och Malmö. Varje år söker sig över 4 000 personer med åderbråck till någon av deras kliniker i Sverige.
En av dessa huserar i nyrenoverade lokaler i läkarhuset i centrala Göteborg. Här har man satsat stort på att skapa en ombonad miljö med spa-känsla som ska inge en trygghet och vara välkomnande för patienterna.

Undersökningar avslöjar att visionen har lyckats – efter besök på kliniken upplever patienter ofta att kliniken erbjuder det där lilla extra.

Så fungerar moderna metoden

SVC har även varit noga med att rekrytera en erfaren och högkompetent personalstyrka. Anders Lundell berättar att läkarna är erfarna och att sjuksköterskor och undersköterskor har lång erfarenhet av kirurgisk sjukhusvård.
– Läkaren är den som undersöker dina kärl med ultraljud och tar beslut om behandlingen.
Vidare berättar Anders att behandlingen görs med en modern behandlingsmetod, EVL-laser. Det tar ungefär 2,5 timme och under tiden ges lokalbedövning.
– De flesta är tillbaka på jobbet inom en till tre dagar, men det är möjligt att börja jobba redan dagen efter behandlingstillfället, berättar Anders. Inom tolv månader efter avslutad behandling gör vi även alltid en uppföljning med ultraljud.

OM SCANDINAVIAN VENOUS CENTRE

Venous Centre är Skandinaviens ledande helspecialiserade klinik för åderbråck. Vi hjälper dig som har eller misstänker att du har ådernät, åderbråck eller bensår. De läkare du träffar på Venous Centre är några av landets mest erfarna specialister på åderbråck. Våra sjuksköterskor, undersköterskor och administratörer är alla specialutbildade för att kunna hjälpa just dig med dina besvär. Vi deltar i forskningsprojekt och uppdaterar hela tiden våra kunskaper med den senaste utvecklingen inom området, vilket gör att vi alltid kan erbjuda dig de säkraste och mest skonsamma behandlingsmetoderna.Som vår patient kan du därför känna dig helt trygg med den diagnostik, behandling och uppföljning som vi erbjuder dig.

Nästa artikel