Start » Wine and Dine » Alla blickar på hösten 
News

Alla blickar på hösten 

Foto: Pete & Harry

Höstmodet är tidlöst och klassiskt. Det är diskret, det visar inget ”märke”. Modet är oberoende av ålder, smak eller plånbok. Hösten är den naturligt uppklädda perioden och tiden för middagsbjudningar. Låt Fredrik af Klercker visa vägen!  

Sommaren tillhör den uppknäppta skjortans tid medan hösten bjuder in till den uppklädda stilen och att plocka fram den grå flanellkostymen. Om du väljer att bara använda kavajen ger den elegans åt ett par snygga jeans för en mer avslappnad stil. Även slipsen gör sitt återtåg enligt Fredrik, men inte på arbetsplatsen utan på den sofistikerade hemmamiddagen. Men tänk på att det handlar om knuten. Hämta inspiration från King Charles III och hans small four in hand slipsknut. Med ett par manschettknappar är det lätt att göra ett statement. Framför allt hoppas Fredrik att smokingen dammas av och att fler börjar använda sig av klädkoder vid middagsinbjudningar.

Bakom kulisserna på middagsbjudningen

–Gör det lättare för gästen genom att vara tydlig med klädkoden, säger Fredrik.

Som värd förväntar han sig att gästen anstränger sig i sin stil snarare än att komma med en gåva. Den bästa gästen är den som till exempel skickar en bukett med blommor dagen innan bjudningen. Det skapar ett vackert bord. För att duka ett bord kan du använda dig av både nytt och vintage porslin. Bordet ska spegla vem du är och atmosfären du vill skapa. Satsa på maten, men låt den inte ta över. Känslan är det viktiga!

Tips på höstens hetaste signaturlook

Signaturlooken får dig att känna dig välklädd och oövervinnerlig. Den håller ihop klädseln från topp till tå.

Satsa på en klassisk rock som går nedanför knäna i brun/beige eller mörkblånyans. Praktiskt plagg som fungerar både till kostym och gympaskor.

Loafers med tassels gör mannen. Sätt på en ståltå på skorna och se till så att de har en gummisula. Utmärkt i ur och skur.

Addera en snygg hatt. Hattbaren på Nordiska Kompaniet har en serie klassiska hattar som passar den välklädde mannen.

Håll värmen med ett par enfärgade tighta handskar utan logotyper.

Ett snyggt och uttrycksfullt paraply sätter pricken över i:et.

Nästa artikel