Skip to main content
Start » Wine and Dine » Barrique Import
Sponsrad

Vi har genom åren mött många engagerade och passionerade vinmakare som utvecklat sina gårdar i generationer. Deras genuina arbete inspirerade oss till att starta Barrique Import. Vi är den familjeägda vinimportören med fokus på kvalitetsviner direkt från småodlare i Europa. För oss är vin så mycket mer än bara en dryck. Det är känsla, historia, kunnande, kultur och kärlek du finner i ett glas. Det är något som förmedlas i champagnerna från våra två vinmakare. Våra två odlare kommer från den premier-cru klassade byn Chamery.

Champagne Henri Maillart & Fils med anor från 1700-talet 

Sedan 1753 har familjen Maillart levt och verkat i byn. Benjamin Maillart, som driver gården idag, är den sjätte generationen. Benjamins föräldrar var de som utvecklade verksamheten till det den är idag och man har sina största marknader i Frankrike och Belgien. Med känsla för marken och stockarna tillsammans med en stark förankring i traditionen fortsätter han sina förfäders arbete med att producera en högklassisk champagne med en stabil kvalitet.  

Champagne Guerlet-Deguerne, femte generationens vinmakare 

De första cuvéerna producerades av Arthur Deguerne redan 1872. Hans kunskap och passion har sedan dess förts vidare över generationer. Véronique Deguerne, Arthurs barnbarnsbarn, bildade tillsammans med Patrice Guerlet det som de tre sönerna Victorien, Florian och Arthur idag fortsätter att utveckla. Sedan början av 2000-talet odlar man helt utan bekämpningsmedel och vinrankorna växer i naturligt gräsbevuxna områden. 2019 certifierades Guerlet-Deguerne för HVE (High Environmental Value). Ett program i flera punkter med fokWus på bl.a. växtskydd och hantering av gödselmedel samt VDC (Sustainable Viticulture in Champagne), vilket också är ett åtagande för att minska sitt klimatavtryck.

Bouquet Wine Club

Bouquet Wine Club Då intresset för våra viner har varit stort och vi ville nå en än bredare publik bestämde vi oss för att starta Bouquet Wine Club. Det är vår vinklubb där man några gånger om året får erbjudanden om att köpa kvalitetsvin från mindre odlare från Italien, Frankrike och Tyskland. Att bli medlem innebär inte några krav på att handla utan du gör själv ett aktivt val om du vill handla. Det bästa med vår vinklubb är att du blandar din låda precis som du vill ha den från en eller flera odlare och du behöver inte köpa flera flaskor av varje sort.

Fyra champagner från Henri Maillart & Guerlet-Deguerne

Henri Maillart Brut Selection

Systembolagetnr. 52277  •  Pris 449 kr
Alk.halt 12%  •  Flaska 750 ml

70% Chardonnay, 30% Pinot
Noir. Lagrad minst åtta år på sin jästfällning. Betyg 92/100 (enastående) från Fredrik Schelin, BestChampagne.se.

Henri Maillart Blanc de Blancs

Systembolagetnr. 55447  •  Pris 799 kr
Alk.halt 12%  •  Flaska 750 ml

100% Chardonnay. Lagrad minst 10 år på sin jästfällning. Brut natur, 0 g dosage. Produceras endast i 1 000 exemplar varav 300 kommer till Sverige. Betyg 94/100 (enastående) från Fredrik Schelin, BestChampagne.se.

Guerlet-Deguerne Blanc de Noirs

Systembolagetnr. 52283  •  Pris 399 kr
Alk.halt 12%  •  Flaska 750 ml

85% Pinot Noir, 15% Meunier varav 40% är reservvin. Lagrad minst två år på sin jästfällning. Betyg 90/100 (enastående) från Fredrik Schelin, BestChampagne.se.

Guerlet-Deguerne Cuvée Léonore

Systembolagetnr. 55451  •  Pris 549 kr
Alk.halt 12,5%  •  Flaska 750 ml

100% Chardonnay. Lagrad minst 50 månader på sin jästfällning. Produceras endast i 1 000 numrerade exemplar varav 250 kommer till Sverige. Betyg 94/100 (enastående) från Fredrik Schelin, BestChampagne.se.

Next article