Skip to main content
Start » Wine and Dine » En värmande Österlenglögg från Kiviks Musteri
Sponsrad

Kiviks Musteri på Österlen har en lång historia och tradition som yrkesmässig fruktodling och är främst kända för sin äppelmust. I år har företaget dessutom för första gången tagit fram en starkvinsglögg i limiterad upplaga med smak av mogna äpplen och Calvados. 

De första träden blir planterade 

1888 planterade Henric Åkesson de första äppelträden vid Stenshuvuds sluttningar på Österlen. Henric förstod snabbt att den mineralrika och sandiga myllan på Österlen var optimal för äppelodling eftersom träden trivdes så bra här. Äpplena blev således startskottet på Sveriges första yrkesmässiga fruktodling.  

Med stor framgång odlade och sålde familjen Åkesson frukt i regionen. Det var 1935 som Henrics son Ivar kom på idén att starta ett musteri. Företaget skulle alltså förädla frukten till must och grundandet av Kiviks Musteri var ett faktum.  

Kiviks Musteri har sedan dess haft en konstant utveckling och verksamheten har fått en storskalig tillväxt. Kunskapshus, musteributik, restaurang, café och en stor bredd produkter av frukt, bär och grönt är några av de områden som företaget har utvecklat genom åren. 

äpplen, Österlen, kiviks musteri

Årets nyhet 

I år lanserar Kiviks Musteri sin första starkvinsglögg, gjord på skånska handplockade äpplen och Calvados VSOP från Normandie. Produkten är en modern glögg med klassiska inslag. Calvadosens fruktiga smak av äpple, aprikos, apelsinzest och mandel gifter sig fint med Österlenäpplena. Kryddningen har dessutom kompletterats med klassiska glöggkryddor som vanilj, kanel och inslag av kardemumma.  

Drick glöggen i goda vänners lag och känn värmen när snålblåsten drar in.

Österlenglögg, Kiviks Musteri

Glögg
Äpple & Calvados VSOP

Flaska 500 ml
Alkoholhalt 14,5%
Pris 109 kr
Systembolaget nr 57700

Next article