Skip to main content
Start » Wine and Dine » Få den lyxiga känslan hemma
Sponsrad

Ett glas gott i ett gott glas!  

Zwiesel har en lång och framstående historia med sin närvaro på topprestauranger världen över. Nu har de valt att satsa på den privata marknaden så man kan njuta av glasen även i sin hemmamiljö. Med sina samarbetspartners – Cervera och Kitchn så har alla i Sverige nu möjligheten att ta del av deras druvanpassade glas.  

Vervino – läckert tunt glas som ger en lyxig känsla  
Gourmetglasen i Vervinosortimentet är högt respekterade av både vinkännare och sommelierer. Med sin tunna kupa, raffinerade fot och botten ser denna högkvalitativa, mekaniskt producerade serie nästan munblåst ut. Tillsammans med erfarna sommelierer är serien utformad för maximal sensorisk upplevelse där glasen passar mängder av druvtyper. Serien har även tilldelats IF Design Award 2020.  

Home Brands har länge samarbetat med sommerlier Magnus Lindström som har 10 års erfarenhet från vinindustrin i importörsledet samt drivit en vinbar under flera år. Vi bad Magnus att berätta mer om Zwiesel och de olika druvspecifika glasen i Vervinoserien:  

Allround – En absolut favorit hos mig, tunna eleganta och lyfter upplevelsen till en nivå i toppklass. Kvaliteten är rakt igenom fantastisk. Detta var det absolut mest använda glaset i vinbaren och det som imponerade allra mest på mig var hållbarheten. Högkvalitativa tunna druvanpassade glas är ofta sköra men här är tåligheten överraskande hög. Glansen bevaras trots flitigt användande och att vi diskade glasen 10 gånger per kväll i industri-diskmaskiner. Vi serverade främst fruktiga viner utan allt för mycket tanniner som Pinot Noir, Barbera Gamay samt vita viner med uttalad smörighet passar i Allroundglaset.  

Foto: Home Brands

Vatten – Matchande design till vinglasen och plats till en lagom mängd vatten, snyggt!  

Champagne – Det är fint att se att vi generellt går mot bubbelglas med mer plats i glaset så att vinet kan öppna sig och bjuda på mer karaktär som annars riskerar att försvinna. Mousserande viner av en lite högre kvalitet passar också väldigt bra här. Det gör att nyare trender som Pet Nat och Sekt glider passar här, då de ofta har en mer öppen och fruktig stil.  

Riesling – Riesling-glasen har en bred användningsyta allt från Riesling till Sauvignon Blanc via Grüner Veltliner, Verdejo och Albariño. Krispigt och fruktigt med en fin syra som balans i vinerna. Här håller kupan på lagom med doft och smak.  

Chardonnay – Är en stor fan av viner gjorda på Chardonnay, allt från Bourgogne till den amerikanska västkusten. Kupan på Chardonnay är framtagen för att kunna leverera en större dos av smak och doft, den är relativt hög och vinet hamnar lite längre bak i munnen och vinet träffar direkt den del av munnen som framhäver fruktighet och syrlighet.   

Bordeaux – Stor plats för massor av smak och doft, perfekt till vårens och sommarens grillviner. Viner som är gjorda på druvor med lite tjockare skal som Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Zinfandel och Syrah/Shiraz behöver plats att breda ut sin doft och smakpalett. Även om vinerna är lite tuffare så är känslan av Bordeaux fortfarande elegant och förförande som resten av glasen i serien.  

Om Zwiesel

Zwiesel är en glasproducent med över 145-års erfarenhet med rötterna i de Bayerska skogarna i Tyskland, där det har producerats glas i över 600 år. Där ledord som hantverk, traditioner och kunskap ligger till grund för att Zwiesels produkter är världsledande. Maskinblåst Tritan Kristallglas Över 30 internationella designpriser som: IF DESIGN AWARD 2020 och Red Dot Design Award. Fler serier från Zwiesel är: Enoteca, Vivid Senses, Finesse, Prizma, Together, Hommage och Beer Basic Craft.

Next article