Skip to main content
Start » Wine and Dine » The Wine Hub vill bli Sveriges främsta vinhub
Sponsrad

På The Wine Hub genomsyras alla vinkurser av de nya ”moderna” apekterna inom vinvärlden. Ett stort fokus läggs på hur miljö och klimatförändringar påverkar dagens vinindustri, om Sverige som vinland och om naturvinets plats i vinkategorin. Som en del i detta ingår deras populära sommelierutbildning med 20 utbildningstillfällen där du blir certifierad sommelier.

Målet för The Wine Hub i Stockholm är att bli Sveriges främsta vinhub. De vill erbjuda en plats för alla med ett stort vinintresse och som vill fördjupa sin vinkunskap. Hos The Wine Hub ligger mycket fokus på aktuella nytillkomna ämnen som naturvin, svenska viner, piwi-druvor och klimatförändringar i relation till vinframställning.

Ett bredare perspektiv 

The Wine Hub har ett bredare perspektiv där de följer vinscenen med en mer modern vinundervisning. Undervisning går bland annat igenom vinproducenters och vinproduktionens problemområden och dess förebilder, produktionskostnad för vin samt hur klimatets förändringar påverkar världens vinområden.

Sommelierutbildning 

Ett av The Wine Hubs stora signum är deras sommelierutbildning. Nu växlar de upp och går från 15 till 20 utbildningstillfällen. Steg 1 och 2 slås ihop till en utbildning. Under de 20 kursdagarna får du lära dig om alla världens vinländer, om hur vin tillverkas, betydelsen av terroir men också om hur man kombinerar dryck med mat.

Sommelierutbildningen täcker nya vinområden bortom den traditionella vinkartan och går igenom både viktiga och trendiga druvor inom vinvärlden. I utbildningen får du även lära dig konsten att prova vin och om de viktigaste verktygen en sommelier bör ha med sig ut i arbetslivet. Ett nyskrivet och uppdaterat material, skapat av Sveriges främsta vinexperter ger möjligheten att ta vinkunskaperna till nästa nivå.

Kaliforniska viner 

Capstone California är en helt ny utbildning som handlar om Kaliforniska viner. Utbildningen är i fyra olika nivåer och är framtagen av California Wine Institute. Utbildningen täcker ovan nämnda ämnen som historia, geografi, jordmån, druvor och vinmakeri, där varje steg bygger på varandra.

Next article