Skip to main content
Start » News » Tareq Taylor lanserar ett exklusivt franskt bubbel
News

Tareq Taylor lanserar ett exklusivt franskt bubbel

Foto: Filip Gustafsson

Tareq Taylor är med sin glödande passion för matlagning expert på att kombinera smaker på ett sätt som lyfter varje rätt till dess fulla potential. I våras lanserade Tareq sitt första vin, en riesling av hög kvalité som idag serveras på hans restaurang Kockeriet i Malmö. Vinet blev snabbt omtyckt och nu tar Tareq nästa steg med lanseringen av en bubblig crémant, Tareq Crémant de Loire Brut. 

Tareq Crémant de Loire Brut är ett mousserande vin som tillverkas i södra Frankrike, i distriktet AOP Crémant de Loire. Vinet är noga framtaget av Tareq och varje beslut har fattats med stor omsorg och kärlek.

– Min ambition med mina viner är att de ska kunna upplevas både på egen hand och i kombination med en god måltid, där olika komponenter tillsammans lyfter den totala smakupplevelsen. Jag är stolt och glad över denna crémant, säger Tareq Taylor.

Tillverkningen sker enligt den traditionella metoden där drycken jäser en andra gång på flaska. Vinet är en cuvée av chenin blanc, cabernet franc, chardonnay och pinot noir, där den sistnämnda är en av stjärnkockens favoritdruvor. Flaskan går i blå toner och likt Tareq Taylor Riesling pryds etiketten av en guldskimrande sköldpadda som under många år varit Tareqs lyckoamulett.

Tareq Crémant de Loire Brut har välbalanserade friska smaker av päron, äpple, akaciahonung, citrus och mineraler. Vinet passar utmärkt att inleda middagen med som apertif och till rätter med havets alla läckerheter. Drycken serveras vid 6-8 grader där den fruktiga aromen med fräschör av gröna äpplen, citrus och vita blommor får lov att nå sin fulla potential.

Tareq Crémant de Loire Brut

Druvsammansättning: chardonnay, chenin blanc, cabernet franc och pinot noir.
Alkoholhalt: 12%
Ursprung: AOP Crémant de Loire, Frankrike
Artikelnummer: 57114
Pris: 150 kr

Tareq Crémant de Loire Brut finns tillgänglig för beställning via Systembolagets beställningssortiment från och med den 14 september.

Next article