Skip to main content
Start » Resa » På trendspaning i campingvärlden
Resa

På trendspaning i campingvärlden

– Vi ser att det finns en trend idag mot att folk mer och mer arbetar både längre och kortare tider på annan ort än där man bor. Många bor på hotell, men det passar inte alltid långpendlarens behov. Att välja stuga på camping istället är att välja allt som inte hotell är, säger Unni Åström, VD på First Camp som spanat in de senaste trenderna inom camping.Uni

Redan idag ser Unni Åström en ökning av den här typen av boenden. På vissa campingar kommer redan mellan 25 och 30 procent av omsättningen härifrån.

– Fördelarna är att den boende automatiskt har en parkeringsplats, kan laga maten själv, kan bjuda in vem som helst och kan rå sig själv på ett annat sätt än på ett hotell, säger hon.

En annan trend som Unni Åström spanat in är att fler och fler semesterfirare börjar uppskatta det som ligger nära och känns tryggt.

– Det här ser vi tydligt och det beror bland annat på den oroliga situationen i världen idag. Aktiviteter på hemmaplan kommer att uppleva en renässans framöver, säger hon.

Fler och kortare ledighet

– Vi kommer också att ta ut vår semester på ett annorlunda sätt. Färre kommer att välja fem veckor i följd. Istället blir det kortare ledigheter, men fler. Det innebär att det Sverige har att erbjuda kommer att bli populärare.

Det här ger också campingarna möjlighet att haka på den trend av olika typer av camps som många researrangörer erbjuder idag. Framförallt handlar det om träningscamps, som lika gärna kan utföras här hemma som utomlands, menar Unni Åström.

– Det kan vara yoga-, cykel- och seglingscamps med instruktörer. Det finns ett jättestort intresse och det kommer att öka! avslutar hon sin trendspaning.

Next article